Van Hummel sprint naar derde plaats

29 maart 2012 | Van onze AS-redactie

vanonze AS-redactie

Wielrenner Kenny van Hummel (foto) is donderdag op de laatste dag van de Driedaagse De Panne als derde geëindigd in de ochtendetappe. Sylvain Chavanel won de afsluitende tijdrit en pakte ook de eindzege.

In de tijdrit over 14 kilometer eindigde Huissenaar Van Hummel op een 96e plaats met een achterstand van 2 minuten en 31 seconden op de Fransman. De Nederlander Lieuwe Westra had slechts 4 seconden achterstand op Chavanel en legde zowel in de tijdrit als in het eindklassement beslag op de tweede plaats. Zijn landgenoot  Niki Terpstra werd in de tijdrit vierde op 18 seconden van winnaar Chavanel.
De Noor Alexander Kristoff won donderdag de ochtendetappe. Hij voerde toen ook het algemeen klassement aan, maar kon die positie in de tijdrit niet vasthouden.
Dinsdag ging de eerste etappe van Driedaagse De Panne naar Peter Sagan. De jonge Slowaak verloor in de rit van woensdag terrein en verscheen donderdagochtend niet meer aan de start.
Van Hummel toonde woensdag al zijn sprintkwaliteiten. De 29-jarige Huissenaar, dit seizoen rijdend voor Vacansoleil-DCM, werd vierde. Die etappe werd een prooi voor de Duitser Marcel Kittel. Kristoff werd toen tweede, de Nederlander Boy van Poppel derde.
Van Hummel had donderdag al zijn kaarten gezet op de ochtendetappe. De Huissenaar moest Alexander Kristoff en de Duitser André Schulze echter voor laten gaan.