Van Hummel naar Vacansoleil

9 juli 2011 | Van onze AS-redactie

Kenny van Hummel gaat volgend jaar naar de wielerploeg van Vacansoleil. De 28-jarige sprinter uit Huissen verlaat na zes jaar Skil-Shimano omdat hij toe is aan een nieuwe uitdaging.

Van Hummel is bij Skil-Shimano een gewaardeerde renner die elk jaar goed is voor overwinningen. Dit seizoen was hij de sterkste in de slotrit van de Ronde van Turkije en won hij twee etappes en het eindklassement in de Ronde van Drenthe.
De Huissenaar meldt op zijn website: ‘ Het is een moeilijke beslissing geweest. Mochten mensen denken dat het me niet meer bevalt bij Skil-Shimano of dat ik ruzie heb, dat is absoluut niet het geval. Integendeel zelfs. Maar na zes jaar ben ik toe aan iets nieuws, een nieuwe uitdaging. Inmiddels ken ik alle ins en outs binnen de ploeg. Ik heb behoefte aan een andere omgeving, een klein beetje onzekerheid over hoe dingen lopen. Noem het maar gezonde spanning.’
‘Bovendien heb ik als profwielrenner ook niet het eeuwige leven. Als ik nog een stap wil zetten, moet ik het nu doen. Skil-Shimano is vooral een opleidingsploeg met veel jong talent. Zo ben ik zelf in 2006 ook bij de ploeg begonnen. Ik voel me nog te jong om alleen andere renners binnen de ploeg het vak te leren. Ik moet en wil zelf nog veel leren. Dat zou ook bij Skil best kunnen, maar ik denk dat het voor mijn ontwikkeling goed is het eens bij een andere ploeg te proberen.’  
Van Hummel rijdt dit jaar voor Skil-Shimano nog de Ronde van Wallonië, de Sparkassen Giro in Bochum en de Eneco Tour. Onzeker is of hij naar de Ronde van Spanje gaat.