Van Hummel heerser van Hainan

17 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

Kenny van Hummel is de absolute heerser op het Chinese eiland Hainan. De Huissense rassprinter behaalde zondag in de Ronde van Hainan zijn derde etappezege op rij.

In de zevende rit naar Danzhou was de renner van Skil-Shimano weer de snelste in de massasprint, die werd ontsierd door valpartijen. De Pool Bartlomiej Matysiak werd tweede, de Oekrainer Yoeri Metloesjenko derde. Van Hummel meldde na afloop:  “Het was een krankzinnige sprint,  met een lawine aan valpartijen en vechtende renners achter mij.”  
Van Hummel won eerder de vierde en de vijfde rit. Het is de veertiende overwinning van Skil-Shimano dit seizoen, het dubbele aantal ten opzichte van vorig seizoen. De zesde etappe was zaterdag geannuleerd vanwege hevige regenval  en overstromingen op het Chinese eiland. Van Hummel: “Ik vind dat erg sneu voor de organisatie.”
Zondag regende het opnieuw pijpenstelen, waarop de organisatie genoodzaakt was de rit in te korten tot 64 kilometer.  De Kazach Valentin Iglinskij blijft leider in het algemeen klassement. De Japanner Yukihiro Doi is op de vijfde plaats de eerste renner van Skil-Shimano in het klassement.
De ronde eindigt dinsdag.