Van Hardeveld: geen poot terugtrekken

11 juni 2011 | Van onze AS-redactie

Hij is de ‘Arnhemmer’ bij De Bataven. Rik van Hardeveld (20) stapte vorig seizoen van VDZ over naar de Betuwse eersteklasser en heeft zich inmiddels een basisplaats verworven. Maandag staat hij met De Bataven in de Arnhem Cup-finale tegen FC Presikhaaf. 

Was het een grote stap, van VDZ naar De Bataven?
Rik van Hardeveld: “Bij VDZ vroegen ze zich af: wat heb je dáár nou te zoeken? Nou, ik wilde op niveau voetballen, het maakt wel even verschil of je vierde of eerste klasse speelt. Het was wennen in het begin, ik stond meer naast  dan in het veld. Maar in de achtste wedstrijd stond ik in de basis en ik ben er sindsdien niet meer uit geweest.”

Op welke plaats speel je?
“Rechtsback. Dat is niet mijn favoriete plaats, ik sta liever centraal in de verdediging. Maar ik neem er genoegen mee, ik ben al blij dat ik speel.”

Hoe gaat het?
“Na de winterstop begonnen we goed te draaien en haalden we zelfs de nacompetitie. Maar in Assen bij Achilles 1894 ging het mis in de beslissende wedstrijd om promotie.  Na de 1-1 thuis,  kwamen we in Assen met 2-0 voor. Daarna ging alles fout wat er fout kon gaan, we verloren met 4-2 terwijl Achilles nota bene met 10 man speelde.”

Arnhem Cup. In de halve finale tegen Arnhemia (6-4) stond je ernaast.
“Ik had een spierblessure in de kuit. Die is inmiddels hersteld en van de trainer heb ik gehoord dat ik maandag speel.”

Wat vond je van de halve finale?
“Een echte cupwedstrijd. Aan onze stand waren we verplicht te winnen. Zes doelpunten voor was goed, vier tegen was veel te veel. Maar het was wel spannend.”

Nu maandag tegen FC Presikhaaf.
“Mijn eerste Arnhem Cup-finale. Mooi om mee te maken, en een extra uitdaging nu we de promotie hebben gemist. De kansen zijn, denk ik, gelijk, maar het wordt heel lastig. Misschien hebben we de betere ploeg, maar we zullen strijd moeten leveren. Tegen RKHVV is gebleken dat Presikhaaf geen poot terug trekt. Dat zullen wij dus óók niet moeten doen.”


Maandag, 19.00 uur, sportpark Elsweide: finale Arnhem Cup FC Presikhaaf-De Bataven.