Van Gestel bezorgt OVC’85 overwinning

16 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

OVC’85 heeft zondag in 4F een zwaarbevochten overwinning behaald op Angeren. In het Betuwse dorp besliste Thijs van Gestel de spannende wedstrijd in het voordeel van de Oosterbekers.

OVC’85  had in het eerste kwartier overwicht. De gasten kregen ook een aantal goede kansen, maar die werden niet benut. Angeren kreeg daarna wat meer grip op het spel en kwam dan ook verdiend op een 1-0 voorsprong. Die voorsprong gaf de thuisclub vleugels en OVC ontsnapte enekel malen aan een grotere achterstand. Juist in die fase leidde een dieptepass op  Gregory Rosebel tot een strafschop. De doelman van Angeren haalde de spits onderuit. Rosebel benutte zelf de penalty: 1-1.
In de beginfase van de tweede helft kreeg OVC’85 enkele goede kansen. Uit één daarvan zorgde Rosebel voor 1-2. Angeren ging vanaf de 70e minuut alles-of-niets spelen en daar had OVC het moeilijk mee. In de tegenaanval hadden de gasten kansen, maar die werden niet benut.
Een kwartier voor tijd kwam Angeren op gelijke hoogte: 2-2. OVC zette daarna nog een keer aan en Thijs van Gestel schoot  een ‘afvallende bal’ snoeihard binnen: 2-3.  In de slotafse voorkwam doelman Michael Martens met een aantal goede reddingen de gelijkmaker.
Trainer Peter van den Borden van OVC’85 was na afloop dolblij. “Mijn complimenten voor de enorme werklust. Knap van de ploeg dat we ondanks wat blessures als nieuwkomer dit kunnen brengen en aan kunnen haken bij de toppers in 4F.”

Uitslagen Vierde klasse F
Eldenia – Arnhemia              3-1
Angeren – OVC’85               2-3
SDOO – DVOL                       1-4
MASV – Driel                          0-3
HAVO – Elistha                      5-2
RVW – Fortissimo                 1-4