Van der Horst velt koploper UDI’19

5 december 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

RKHVV heeft in de hoofdklasse C voor een enorme stunt gezorgd. De Huissense ploeg versloeg op sportpark De Blauwenburcht koploper UDI’19 met 4-0. Wessel van der Horst (foto) was met 3 treffers de grote man bij RKHVV.

Trainer Frans Koenen van RKHVV is niet de man van de superlatieven. Dat was hij ook niet na de overtuigende 4-0 tegen UDI’19.  “We waren redelijk goed, maar vooral effectief”, zei de ervaren succescoach, die zijn spelers vooral met 2 benen op de grond wil houden. “We staan er nu goed voor, maar vorig seizoen stond Hoogeveen er rond deze tijd vergelijkbaar voor zoals wij nu. En Hoogeveen heeft zich maar net weten te handhaven. Het is allemaal leuk en aardig, maar de competitie is pas half mei afgelopen.”
Daar valt geen speld tussen te krijgen, maar feit blijft dat Koemen met zijn ploeg prima presteert in de hoofdklasse C. Tegen koploper UDI’19 zette Wessel van der Horst zijn ploeg na een knappe solo en wat kapbewegingen op een 1-0 voorsprong. De tweede treffer viel na een vrije trap van Maray Vahlkamp. “De bal werd gevangen door de wind en de keeper ging onder de bal door”, zei Koenen.
Na de pauze ging RKHVV nog compacter spelen en profiteerde optimaal van de geboden ruimte, die UDI’19 de Huissenaren bood. “Maar je kon wel zien dat UDI een hele goede ploeg is. Wij waren in deze wedstrijd wat agressiever in de duels”, zei Koenen.
Wessel van der Horst stond nog tweemaal aan het eind van goed uitgespeelde aanvallen: 4-0.

Met 17 punten uit 12 duels neemt RKHVV een achtste plek op de ranglijst in. De situatie gaat er voor RKHVV binnenkort echter nog rooskleuriger uitzien. DIO Groningen gaat namelijk uit de competitie, omdat die club vanwege financiële problemen niet meer in actie komt. Het bestuur van de Groningse vereniging wilde het eerste elftal afgelopen week al terugtrekken uit de hoofdklasse C, maar de KNVB meldde dat zoiets niet zomaar kon. Het bestuur van DIO heeft nu besloten dat de hoofdmacht 3 duels niet komt opdagen, zodat de bond de club wel uit de competitie moet halen. Zondag ging het duel Longa’30 – DIO Groningen daarom niet door.
Als DIO eenmaal uit de competitie gaat, worden alle uitslagen van de Groningers geschrapt. RKHVV en Sneek speelden gelijk tegen DIO, alle andere ploegen die al tegen DIO in actie kwamen, wonnen het onderlinge duel. Zij moeten dus allemaal 3 punten inleveren, RKHVV en Sneek slechts 1.

Uitslagen Hoofdklasse C
RKHVV – UDI’19                           4-0
Juliana’31- Babberich Liemers  0-0
MSC – Rohda Raalte                     2-0
Rigtersbleek – Alcides                 0-2
Sneek – Hoogeveen                      4-1
Be Quick 1887 – NEC                   1-1
Longa’30 – DIO Groningen (DIO niet opgekomen)