Van der Heijden in basis Vitesse

26 augustus 2011 | Van onze AS-redactie

Vitesse-aanwinst Jan-Arie van der Heijden begint vrijdagavond in de basis. De middenvelder gaat met de Arnhemmers op bezoek bij Ajax,  waar hij aan het begin van deze maand nog onder contract stond.

“Vorige week trainde ik nog met die jongens, en nu speel ik tegen ze. Dat is wel apart, maar ook leuk,” aldus de speler bij Omroep Gelderland. De spelverdeler besloot uit Amsterdam te vertrekken, aangezien hij er te weinig perspectief zag. Beide clubs hebben evenveel punten, desondanks beseft Van der Heijden dat de Ajacieden de favoriet zijn. “Ajax in de Arena is natuurlijk wel sterk. Ik denk dat we hen niet te veel moeten laten voetballen en er gewoon bovenop moeten zitten.”
Trainer John van den Brom over het duel: “Er zijn pas drie duels gespeeld, dus de ranglijst zegt nog niet veel, maar het wordt wel als een topper in de Eredivisie aangemerkt. Het is altijd leuk om tegen topclubs te spelen, in volle en mooie stadions. Dat is heerlijk voor de spelers. Zeker met het vertrouwen dat we nu hebben. De groep wordt steeds groter en kwalitatief beter. Ik kijk uit naar Ajax-uit.”
“Ook na het duel met Ajax gaan we verder met waarmee we bezig zijn, wat er ook gebeurt. We gaan absoluut geen andere dingen doen. Maar het is wel interessant om te kijken waar we met ons elftal staan.”
De trainer heeft nog geen beslissing genomen wie er vrijdag in het doel staat: Marko Meerits of Eloy Room. De laatste is hersteld van een spierblessure.
Vermoedelijke opstelling Vitesse: Room of Meerits; Van der Struijk, Kashia, Drost, Büttner; Van Ginkel, Van der Heijden, Pröpper; Chanturia, Bony, Hofs.