Van den Haak stopt bij Oost-Arnhem

3 mei 2011 | Van onze AS-redactie

Laura van den Haak (foto) vertrekt aan het einde van dit seizoen bij korfbalclub Oost-Arnhem/Hotel Warnsborn. De huidige hoofdcoach was voorbestemd trainer te worden van het A1-juniorenteam, maar ziet daar nu van af.

Van den Haak is dit seizoen de vijfde trainer bij Oost-Arnhem die vertrekt of aangeeft te zullen vertrekken. Hoofdtrainer Petra Geelhoedt (opgestapt), Rob Meiling (trainer 2e en B1, volgend seizoen Steeds Hooger 2), Peter Hage (trainer 3e, vertrokken naar Rheko 2) en Ron Steenbergen (trainer A1, volgend seizoen hoofdtrainer van Dalto) gingen haar voor.
Oost-Arnhem heeft al eerder Erwin Ligt vastgelegd als hoofdtrainer voor volgend seizoen. De bedoeling was dat Rob Meiling trainer-coach zou worden van het tweede team en Laura van den Haak het A1-juniorenteam onder haar hoede zou nemen.
Meiling maakte half april bekend niet op het aanbod van Oost-Arnhem in te gaan. Volgens Meiling bood de samenstelling van de selectie onvoldoende uitdaging. ‘Er is een lijstje met spelers waarmee gepraat moest worden, maar dat is nog steeds niet gebeurd’, zei Meiling toen.
Tegen dat laatste is ook Van den Haak aangelopen. Zij had de technische commissie wat meer tijd gegeven. “Maar na 2 weken was er nog steeds onvoldoende duidelijkheid, er waren nog steeds mensen niet benaderd”, vertelde Van den Haak. “Het kan dus zijn dat er spelers uit het A1 doorgeschoven moeten worden. Dan krijg je een voor volgend seizoen een wat mindere groep bij het A1-team. Dat is niet erg, maar dan moet je 3 keer per week gaan trainen om de ploeg op niveau te krijgen. Dan zou daar financieel ook iets tegenover moeten staan, want ik woon in Duitsland en moet dan 4 keer per week naar Arnhem rijden. Met Arjan Oude Kotte (bestuurslid technische zaken, red.) heb ik over die zaken gesproken, maar hij kon mij geen heldere antwoorden geven. Toen heb ik gezegd: ‘Ik doe het niet, dan hebben jullie vanaf nu ook de tijd naar iemand anders uit te kijken.”