Van den Brom geniet 90 minuten lang

14 augustus 2011 | Van onze AS-redactie

John van den Brom was zaterdag razend enthousiast over het optreden van Vitesse in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Met 4-0 walste zijn ploeg over VVV-Venlo heen. Met name over de teamprestatie was de Vitesse-trainer zeer te spreken.

“We hebben VVV-Venlo vorige week bekeken en gezien dat zij in een 4-4-2 systeem spelen met een ruit op het middenveld. Wij hebben risico genomen door Alexander Büttner direct door te schuiven naar het middenveld en meteen druk te zetten. De slag op het middenveld hebben we gewonnen en daardoor de spitsen kunnen bedienen. Ik heb 90 minuten genoten en dan zie je waar dit jonge Vitesse toe in staat is. Ik heb mooie acties gezien en we hebben vrijwel niets weggegeven. Complimenten aan de ploeg, het was een echte teamprestatie.”

Nicky Hofs vertelde: “Fantastisch om op deze manier terug te keren. De trainer had vooraf aangegeven de baas te willen zijn in eigen stadion en dat is gelukt. We zijn niet als een kip zonder kop naar voren gestormd, maar hebben op de juiste momenten toegeslagen. Na de rust zijn we terug het veld opgegaan met de instelling dat het 0-0 stond. Ons zelfvertrouwen heeft een enorme ‘boost’ gekregen.”