Van den Brom gaat opstelling wijzigen

25 november 2011 | Van onze AS-redactie

Trainer John van den Brom brengt voor het uitduel met FC Twente enkele wijzigingen aan in de opstelling van Vitesse. Dat zei de Amersfoorter voor Vitesse TV.

 

“Het zijn geen rigoureuze veranderingen, maar als team stonden we tegen Feyenoord niet goed. Als je dan andere spelers achter de hand hebt, ga je daar over nadenken”, zei Van den Brom na de training van vrijdag.
Na de verloren wedstrijd tegen Feyenoord (0-4) wacht Vitesse opnieuw een zware tegenstander. Van den Brom: “We hebben de wedstrijd tegen Feyenoord met de technische staf en met de groep geanalyseerd en aan de hand van videobeelden besproken wat er niet goed ging. Daar moeten we nu ons voordeel mee doen.”
Van den Brom noemt FC Twente een lastige tegenstander, maar ‘minder stabiel dan vorig seizoen’. “Maar ook nu heeft FC twente uitzicht op de eerste plaats en gaat ook een rol van betekenis spelen. In die zin is het interessant om te zien waartoe wij in staat zijn.”
Van den Brom kan nog steeds niet beschikken over de geblesseerden Marco van Ginkel, Frank van der Struijk, Raio Piiroja en Julian Jenner.
Tomas Kalas is hersteld van de blessure die hij opliep tegen Feyenoord en zal met aanvoerder Guram Kashia het vertrouwde centrale verdedigingsduo vormen.
Trainer John van den Brom kan ook een beroep doen op Stanley Aborah. De aanvaller kon na zijn forse overtreding op Feyenoorder Stefan de Vrij niet worden geschorst, omdat arbiter Bas Nijhuis de bewuste situatie had beoordeeld en Feyenoord een vrije trap toekende.
Het duel FC Twente – Vitesse begint zondag in de Grolsch Veste in Enschede om 16.30 uur.