Van Beukering tekent toch bij

7 februari 2020 | Van onze AS-redactie

Trainer Jhon van Beukering heeft zijn contract bij SC Veluwezoom met drie jaar verlengd. De 36-jarige Velpenaar, bezig aan zijn eerste seizoen bij de zondagvijfdeklasser, is nu tot de zomer van 2023 aan de club in zijn woonplaats verbonden.

Het zag er even naar uit de samenwerking tussen Van Beukering en zijn club tot dit seizoen beperkt zou blijven. ”Ik heb enkele weken geleden met het bestuur van Veluwezoom gesproken en de club wilde mij graag voor een aantal jaren vastleggen in combinatie met werkzaamheden bij de jeugd”, vertelt Van Beukering. “Ik heb toen gezegd dat ik dat graag wilde, maar dat we er van af moesten zien als ik iets samen kon gaan doen met Dennis, mijn broer.”

Dat laatste gebeurde, want Dennis en Jhon van Beukering leken op weg naar RKHVV in Huissen. “Ik heb het bestuur van Veluwezoom toen laten weten dat ze beter op zoek konden gaan naar een andere trainer , omdat wij waarschijnlijk naar RKHVV zouden gaan.”

Dennis en Jhon van Beukering hadden inmiddels ook al een contract getekend bij Go Ahead Eagles, waar zij komend seizoen het jeugdteam onder 19 jaar onder hun hoede krijgen. Van Beukering: “Uiteindelijk ging RKHVV niet door en toen ben ik door het bestuur van Veluwezoom benaderd om toch weer met elkaar om de tafel te gaan zitten.”

Dat leidde tot een overeenkomst voor de komende drie seizoenen. De handtekeningen onder het contract werden donderdagavond gezet. “Ik ga samen met Dennis Go Ahead Eagles doen en dat valt prima te combineren met Veluwezoom. Bij Veluwezoom zit ik ook op mijn plek en ik ben er nog niet klaar”, zegt Van Beukering. “Het zegt iets over de club dat ze mij toch weer benaderd hebben. Ik richt me op de eerste selectie en daarnaast wil ik helpen om de jeugd verder te ontwikkelen. Ik ga alle jeugdtrainers voorzien van oefenstof en ze waar nodig helpen.”

* Foto geheel boven: Jhon van Beukering tekent zijn driejarig contract. Links voorzitter Hans kemperman van SC Veluwezoom. (Foto: SC Veluwezoom)