Van Beukering scoort en pakt prijs

5 januari 2011 | Van onze AS-redactie

Jhon van Beukering heeft zijn eerste prijs met Feyenoord binnen. De Rotterdamse ploeg won de strijd om de Zilveren Bal door op het Kasteel met 4-2 te winnen van Sparta. Van Beukering scoorde Feyenoords derde treffer, zijn eerste doelpunt in Rotterdamse dienst.

De wedstrijd om de Zilveren bal kreeg door het overlijden van Coen Moulijn plotseling een andere lading. Voor aanvang droegen de oud-voetballers Gerard Kerkum (Feyenoord) en Tinus Bosselaar (Sparta, Feyenoord) een groot portret van Moulijn mee het veld op. Voor aanvang was er nog een minuut stilte.
Van Beukering kwam pas in de 67ste minuut in het veld. Georginio Wijnaldum had toen net de stand op 1-2 gebracht. Bij een 1-1 stand (doelpunten in de eerste helft uit strafschoppen van Luigi Bruins, 0-1, en Johan Voskamp)  kreeg Luc Castaignos een kwartier na rust de rode kaart na een trappende beweging naar Ruud Knol, die bovenop de Feyenoord was gaan liggen.
Van Beukering zorgde met een fraaie treffer voor 1-3. De Arnhemmer knalde met links hard in na prima voorbereidend werk van de 19-jarige stagiair Krisztian Simon. De Hongaar, ook de aangever bij de treffer van Wijnaldum, zorgde zelf voor 1-4. Vlak voor tijd deed Sparta via een fraaie treffer van Lucas van Oeveren nog wat terug: 2-4.
“Elke goal die je maakt is speciaal, maar ik had me geen betere start kunnen wensen”, zei Van Beukering na afloop voor de microfoon van Eredivisie Live over zijn doelpunt. “In de zestienmeter ligt toch mijn kwaliteit. Dan schiet ik meteen, daarbuiten moet ik de bal vasthouden en dat ging goed. Dit is de tweede keer dat ik het Feyenoordshirt in een wedstrijd heb mogen dragen en ik hoop dat er nog vele zullen volgen.”
Van Beukering vertrekt vrijdag met Feyenoord op trainingskamp naar Oman. De ploeg van Mario Been hervat de competitie op woensdag 19 januari met een uitwedstrijd tegen Ajax.