Van Beukering langer bij Presikhaaf

13 januari 2011 | Van onze AS-redactie

“Er is een last van mijn schouders gevallen.” Woorden van Dennis van Beukering, vlak nadat hij had besloten om FC Presikhaaf trouw te blijven. Na dit seizoen is hij nog zeker twee jaar trainer van de Arnhemse tweedeklasser. Geen gemakkelijke keuze want Rheden wilde hem dolgraag inlijven.

Met de hoofdklasser had hij diverse diepgaande gesprekken maar uiteindelijk won de liefde voor zijn huidige club het. Zijn besluit bewijst tevens dat Van Beukering zich tot in de diepste vezels van FC Presikhaaf beweegt en dat hij niet alleen sportief gezien het hoogste wil bereiken maar dat hij er ook naar streeft dat de club zich op andere terreinen doorontwikkelt en een grote, gezonde, goed georganiseerde voetbalvereniging wordt. Om dat doel te bereiken worden er zelfs op bestuursniveau wijzigingen aangebracht.

Het geld heeft geen rol gespeeld, zegt Van Beukering. Sterker, hij en zijn technische staf hebben ingeleverd om dingen voor elkaar te kunnen brengen. Van Beukering had een wensenpakket die zich met name in de organisatorische sfeer bewoog. Hij legt uit: “Ik wilde een assistent, een keeperstrainer en een trainer voor het tweede. Want dat laatste deed ik er bij. Op zondag coachte ik vaak ook nog het tweede, voor ik met het eerste aan de slag ging. Dat kan eigenlijk niet. Maar ook in de jeugdopleiding moet er iets veranderen. Ik zie dat er een hele aanwas jeugdspelers zit aan te komen. Daar moet Presikhaaf heel veel aandacht aan besteden. Er moeten dus gediplomeerde trainers komen. Dat heeft inderdaad financiële gevolgen maar daar gaat de club zich sterk voor maken. En de sponsors willen daar aan meewerken. Er komt nu ook een sponsorcommissie. Daar ga ik samen met verzorger Rob Lagé in zitten. Dat hebben we puur gedaan om de toekomst van FC Presikhaaf te waarborgen. Daarvoor wil ik alles uit de kast halen.”
Vermoedelijk heeft de ‘superweek’ in Turkije het besluit voor Van Beukering wat gemakkelijker gemaakt : “Daar is opnieuw gebleken dat ik een geweldige groep heb. Daar zijn mijn gevoelens bevestigd. En ik weet zeker dat we sportief gezien nog sprongen kunnen maken.”

Waarom twee jaar? Van Beukering: “De club wilde de zekerheid dat ik niet na een jaar zou vertrekken. Dat is logisch. Om de zaken organisatorisch te perfectioneren heb je twee jaar nodig. Dat vind ik prima”. Over zijn contacten met Rheden zegt de trainer: “Ik heb er een dubbel gevoel over. Ik heb hele goede gesprekken gehad, ze hebben er alles aan gedaan. Maar ze wilde niet verder gaan dan één jaar, met een optie voor nog een jaar. Dat vond ik te weinig. Maar ik heb natuurlijk een verleden bij Rheden, en wie weet wat er in de toekomst nog gebeurt. Ik ben nu echt blij dat de beslissing is gevallen. Presikhaaf is een mooie club waar ik een grote verantwoordelijkheid voor voel.”