Van Beukering is gestopt met rekenen

6 mei 2011 | Van onze AS-redactie

FC Presikhaaf heeft de kans op een nacompetitieplek niet in eigen hand. Trainer Dennis van Beukering is al lang gestopt met rekenen. “Nu zelf 2 keer winnen. Dan zien we daarna wel waar we staan.”

Die overwinningen moeten behaald worden bij Grol (zondag) en volgende week thuis tegen Bemmel. Maar dan nog is de ploeg van trainer Dennis van Beukering (foto) afhankelijk van andere uitslagen. Alverna moet de derde periodetitel pakken en FC Presikhaaf moet Orion nog voorbij in de complete competitiestand. Alleen als aan die 2 voorwaarden is voldaan, kan FC Presikhaaf nog enige aanspraak maken op een kans op een plek in de nacompetitie.
Voorlopig staat DVV in de derde en laatste periode nog aan kop, maar de Duivense club krijgt zondag bezoek van lijstaanvoerder Silvolde. De Achterhoekers kunnen zich in de race om de titel geen grote misstap veroorloven.
Ook Orion loert, met 2 punten achterstand op DVV, nog op de derde periodetitel en lijkt met de al gedegradeerde ploegen Beuningse Boys en volgende week Erica’76 als tegenstanders een gemakkelijk programma te hebben. “Ik gok een beetje op mijn grote vriend Patrick Baltus (trainer Erica’76, red.). Erica’76 heeft afgelopen zondag ook maar met 1-0 verloren van koploper Silvolde”, zegt Dennis van Beukering, trainer van FC Presikhaaf. “Die ploeg heeft niets te verliezen en Patrick is al aan het bouwen voor volgend seizoen.”
Van Beukering weet dat al die bespiegelingen geen zin hebben als je zelf niet wint. “Daarom ben ik een aantal weken terug al gestopt met rekenen. We hebben ons wel weer een kans gegeven door te verliezen van Alverna, maar nu moeten we het weer zelf doen. Te beginnen bij Grol.”