Van Beukering haalt diploma TC I

1 juni 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Dennis van Beukering (35) heeft met succes de cursus UEFA A/Trainer-Coach I afgerond. Met dit diploma mag de huidige trainer van FC Presikhaaf als assistent-trainer aan de slag bij een betaald voetbal organisatie (BVO).

Van Beukering kreeg het goede nieuws vrijdagavond te horen. “Hier ben ik verschrikkelijk blij mee”, zei Van Beukering, die dit seizoen bij het FC Dordrecht van trainer Theo Bos stage heeft gelopen. “Daar heb ik de hele voorbereiding in de zomer en de winter meegemaakt.”
Van Beukering mag in het amateurvoetbal een topklasser trainer. “Presikhaaf heeft nu dus een trainer die op het niveau van de eerste klasse mag werken. Met TC II was dat nog niet het geval. Ik had door het behaalde kampioenschap dispensatie gekregen, maar dit is natuurlijk nog beter.”
Naast zijn werkzaamheden voor FC Presikhaaf moest Van Beukering het gehele afgelopen seizoen elke maandag naar Zeist. “Dat waren dagen van ’s morgen 8 uur tot half 11 ’s avonds”, aldus Van Beukering, die nog niet weet met welke cijfers hij geslaagd is. “Het laatste onderdeel was een eindgesprek met mijn docent Henny Lee. Dan wordt het hele seizoen, dat bestaat uit praktische en theoretische onderdelen, nog eens geëvalueerd.”
De laatste stap is de cursus Coach Betaald Voetbal. Een droom voor Van Beukering. “In de toekomst zou ik dat wel graag willen, maar de kosten daarvoor zijn gigantisch. Eerst maar eens meer ervaring opdoen bij Presikhaaf en misschien dat ik een keer betrokken raak bij een BVO. Met een club in de Jupiler League is dat eventueel te combineren met Presikhaaf.”
Behalve Van Beukering behaalden ook de oud-internationals Paul Bosvelt en Jaap Stam hun diploma.