Van Beukering: ‘ESA is totaal anders’

21 januari 2013 | Van onze AS-redactie

Dennis van Beukering (foto) gaat volgend seizoen twee ‘heren’ dienen: FC Presikhaaf en ESA. Zijn aanstelling bij de zaterdagclub was een grote verrassing, maar paste in zijn plannen. “Dit is heel goed voor mijn ontwikkeling.”

Dennis van Beukering naar ESA. De Arnhemse voetbalwereld zal er met enige verbazing kennis van nemen. Dat realiseert ook Van Beukering zich. Toch had de 36-jarige Velpenaar alle reden om ook eens om zich heen te kijken. “Ik zit al heel lang bij Presikhaaf. Dat is een deel van mezelf geworden”, legt Van Beukering uit. “Ik zal dat ook niet zo snel loslaten. Maar je wilt ook wel eens uit de dagelijkse dingen stappen en jezelf verder ontwikkelen. Dat doe ik natuurlijk ook bij Presikhaaf, maar ik zocht ook elders een uitdaging. Die vind ik nu bij ESA.”
Presikhaaf en ESA zijn totaal verschillend, zo realiseert Van Beukering zich. “Totaal anders”, zegt hij. “Presikhaaf is op het prestatieve vlak heel goed. Kijk je naar ESA, dan is het de laatste jaren altijd tweede en derde klasse, maar de club heeft wel een hele grote jeugdafdeling en in elke leeftijdsklasse wordt er op hoog niveau gespeeld. De uitdaging is om met de eigen jeugd wat te doen, proberen om nog meer uit de groep te halen die er al is en te promoveren.”
Financiële middelen zijn bij ESA niet aanwezig om spelers van elders aan te trekken. “Dat is ook niet de bedoeling”, zegt Van Beukering. “Maar alle randvoorwaarden zijn bij ESA al wel goed geregeld. Je kunt voor geld elders gaan spelen, maar je kunt er ook voor kiezen bij je eigen club te blijven spelen waar zaken op een andere manier goed voor elkaar zijn. Bij ESA zitten al veel prima spelers en het kriebelt om daarmee aan de slag te gaan. Ze weten het misschien niet, maar ik ken die jongens al wel, want ik volg ze.”
Dat Van Beukering bij zowel FC Presikhaaf als ESA aan het werk gaat, was voor de besturen van beide clubs geen probleem. “Bij Presikhaaf was het bestuur op de hoogte van wat er speelde en is er ook mee akkoord gegaan. Ik ben ook blij dat ik nog een jaar bij Presikhaaf mag blijven. ik had voor mezelf als trainer een lijn uitgestippeld, maar ook ik had nooit verwacht dat ik volgend jaar al aan mijn zevende jaar bij Presikhaaf zou beginnen.”
Presikhaaf promoveerde onder Van Beukering van de vierde naar de eerste klasse. Daarin staat de ploeg nu op een derde plek en is ook nog volop in de race voor promotie naar de hoofdklasse.