Van Beukering en Baltus zondag tegenover elkaar

1 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

FC Presikhaaf heeft een rare week achter de rug. Een week van vooral napraten over de rode kaart voor Max van Meeteren tegen Beuningse Boys. Die mogelijk tot de eerste nederlaag (3-2)  leidde.

De kwestie is nog lang niet opgelost en er zal nog lang gesproken worden over de blunder van de Nijmeegse scheidsrechter Van Laake. Maar voor trainer Dennis van Beukering is het nu vooral zaak dat zijn mannen de kop erbij houden: zondag komt hekkensluiter Erica’76 naar Arnhem.
De ploeg van zijn maatje Patrick Baltus. Van Beukering: “Het is natuurlijk erg leuk om tegen Patrick te spelen. Goeie, jonge trainer van de nieuwe generatie: fanatiek, prestatiegericht. Jammer voor hem dat bij Erica bijna de hele selectie weg liep.”
Baltus – elders op deze site staat een interview met hem – zit in de hoek waar de klappen vallen: 0 punten, een droevig saldo van 0 voor en 15 tegen. Een wedstrijd die Presikhaaf simpelweg niet mag verliezen.
Van Beukering: “Er zit bij ons natuurlijk frustratie omdat we in Beuningen enorm zijn benadeeld. Qua voetbal kan ik, afgezien van het eerste half uur, alleen maar tevreden zijn. Zelfs met tien man dicteerden we de wedstrijd. Aan de andere kant: Beuningse Boys verdedigde taktisch sterk, in dat opzicht hebben we misschien wel een lesje geleerd. Tegen ploegen onderin blijft het gevaarlijk: zij hebben de punten hard nodig. Ik heb het eerder gezegd: pas na 7, 8 wedstrijden kun je zeggen hoe de krachtsverhoudingen liggen.”
In het elftal van Presikhaaf is één wijziging: linksachter Arjen Haast  is licht geblesseerd en wordt vervangen door Zekic Allagöz.
Omdat het kunstgrrasveld nog niet gekeurd is, wordt de wedstrijd zondag op het tweede veld van FC Presikhaaf gespeeld. Het duel begint om 14.00 uur.

Klik hier voor het voetbalprogramma