Van Beukering eerder naar Indonesië

1 april 2011 | Van onze AS-redactie

Jhon en Dennis van Beukering hebben hun reis naar Indonesië met een dag vervroegd. De broers uit Arnhem vertrekken zaterdagochtend al zodat zij zondag een competitiewedstrijd van Van Beukerings nieuwe club FC Pelita Jaya kunnen bekijken.

De eerste week van Van Beukering in zijn nieuwe voetballand bestaat vooral uit het vervullen van formaliteiten: er zijn gesprekken gepland met de technische staf met FC Pelita en met de nationale voetbalbond over Van Beukerings naturalisatie. Ook worden er diverse persconferenties gehouden. Jhon van Beukering wordt bijgestaan door zijn broer Dennis, die in de aanloop naar het grote avontuur al veel zaken voor hem regelde, en door zaakwaarnemer Edwin Olde Riekerink.
De competitie in Indonesië duurt nog zes wedstrijden, inclusief die van zondag. Daarna volgt een stop van 4 weken waarna de competitie in juni wordt hervat. Het is nog niet zeker of Van Beukering vóór de stop nog in actie komt. Dat zal na een gesprek met de trainer duidelijk worden. De aanvaller wil in elk geval snel aan de training deelnemen om zo zijn ploeggenoten te leren kennen. Ook wil hij zich de taal snel eigen maken. Samen met zijn broer gaat hij ook op zoek naar een huis, want Van Beukering wil zijn gezin zo snel mogelijk laten overkomen.
Dennis van Beukering keert volgende week donderdag terug naar Nederland.