Van Beukering: ‘Een wanvertoning’

13 juni 2011 | Van onze AS-redactie

Dennis van Beukering, trainer van FC Presikhaaf, was na afloop van de verloren Arnhem Cup-finale tegen De Bataven, zwaar teleurgesteld. “Dit was een wanvertoning. Voor mijn gevoel hebben we niet alles gegeven.”

Van Beukering zou aanvankelijk niet eens bij de finale aanwezig zijn. De reis naar Indonesië, samen met zijn broer Jhon, kon echter met 24 uur worden uitgesteld. “Gelukkig maar”, sprak Dennis van Beukering. “Want dit had ik Youssef niet gegund.”
Youssef Aaroub zou bij afwezigheid van de broers Van Beukering de ploeg van Presikhaaf begeleiden. “Maar onze hoofdsponsor heeft er voor gezorgd dat wij nu pas dinsdag om 11.00 uur vertrekken.”
Dat de ‘Beukies’ toch bij de finale aanwezig waren, kon de spelers van Presikhaaf blijkbaar niet aanzetten tot grootse daden. “Het heilige vuur ontbrak”, zei Van Beukering. “Waar dat aan lag, weet ik niet, want anders had ik daar wel iets aan gedaan. Ik ben nu ook in mezelf teleurgesteld, ook al weet ik dat de prestaties van deze ploeg door de jeugdigheid wisselvallig kunnen zijn. Misschien zijn ook mijn verwachtingen wel te hoog. Blijkbaar hebben we wat meer tijd nodig, maar dat het er een keer uit gaat komen, daarvan ben ik overtuigd.“
Bij Presikhaaf ontbraken enkele belangrijke spelers als Jara Arends en Essen Gürbüz, maar daar wilde Van Beukering zich niet achter verschuilen. “Zij waren er in de halve finale tegen RKHVV ook niet bij en toen konden we het wél. De Bataven was gewoon 2 klassen beter.”
Van Beukering wisselde al na een half uur Mounir Amezrine, omdat de aanvaller niet de juiste instelling toonde. “Ik was ontevreden over zijn inzet. Mounir gaat het zeker maken, maar in zo’n finale moet je er alles aan willen doen. Trouwens niemand kon de ploeg op sleeptouw nemen. Jammer, want verliezen vind ik niet erg, maar ik heb nu toch het gevoel dat we niet alles hebben gegeven.”


Thomas Demont van De Bataven ontwijkt een tackle van Richard Valkenier, verdediger van Presikhaaf. (Foto RN-Sportfotografie)