Van Beukering debuteert met zege

12 december 2010 | Van onze AS-redactie

Jhon van Beukering heeft vanmiddag in de Rotterdamse Kuip zijn debuut gemaakt voor Feyenoord in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Excelsior. De aanvaller kwam halverwege de tweede helft in het veld voor Diego Biseswar.

Van Beukering werd hartstochtelijk toegejuicht door de Rotterdamse fans, die voor rust Luc Castaignos de enige treffer zagen scoren. “Vanaf de eerste minuut dat ik ging warmlopen gingen de supporters achter me staan”, zei Van Beukering voor de camera van Eredivisie Live. “Dat was top.”
De Arnhemmer kreeg nog twee kansjes, maar kwam niet tot scoren. Bij de eerste mogelijkheid schoot Van Beukering met links in, maar zijn inzet miste kracht. Bij de tweede kans mocht Van Beukering vanaf de middenlijn vrij op het doel afgaan van Excelsior. “Ik ben geen sprinter, nooit geweest ook, en ik hoopte dat Luc nog langs me op zou komen stormen om hem de bal mee te geven”, zei Van Beukering. “Ik wilde mijn man nog uitkappen, maar dat mislukte. Maar het komt goed. Ik ben ook meer een aanspeelpunt, het liefst met snelle spelers om me heen.”
Van Beukering speelde met rugnummer 9. “Daar ben ik heel blij mee. Dat nummer hoort bij een spits.”