Van Beukering: contract ligt klaar

28 november 2010 | Van onze AS-redactie

Feyenoord heeft een contract voor Jhon van Beukering klaar liggen. Als het aan de Rotterdammers ligt, dan zit de 27-jarige Arnhemmer volgende week al bij de wedstrijdselectie.

Dat is ook de uitdrukkelijke wens van trainer Mario Been. Feyenoord, dat zondag met 2-1 won van ADO Den Haag, laat op dit moment uitzoeken of Van Beukering met zijn amateurstatus direct inzetbaar is. Waarschijnlijk speelt ook een rol dat Feyenoord onder curatele staat en niet zomaar spelers kan aantrekken. Indien de KNVB toestemming geeft, dan kan de spits zondag in de uitwedstrijd tegen Willem II zijn debuut maken voor Feyenoord.
Mario Been: “Jhon kan iets toevoegen aan deze ploeg. Ik weet wat hij kan. Op de trainingen heeft hij een positieve indruk gemaakt, hij is fit en zit hopelijk de volgende wedstrijd bij de selectie. Ik wil niet zeggen dat hij meteen in de basis staat, maar wel in een bepaalde fase. Hij is in de spits meer dan bruikbaar voor ons.”

Van Beukering was zondag aandachtig toeschouwer bij Feyenoord-ADO Den Haag, maar had het vooral druk met de media. De Arnhemmer weet dat Feyenoord hem graag wil hebben, maar gaat er niet te diep op in, zolang er niets is getekend. “Als Mario positief over mij is, dan vind ik dat mooi. Voorlopig train ik gewoon door en wacht ik af.”
Een veelgestelde vraag was zondag na Feyenoord-ADO Den Haag: had hij een rol kunnen spelen? Van Beukering: “Dat blijft toch een beetje achteraf paten. Er waren een paar momenten waarbij op doel werd geschoten en waarvan ik dacht: misschien was het beter geweest een spits aan te spelen. Maar nogmaals, dat is achteraf.”