Van Amerongen geniet in Oranje

29 maart 2011 | Van onze AS-redactie

Anouk van Amerongen, korfbalster van Oost-Arnhem, heeft  met het Nederlands team onder 16 jaar het Talent World Cup-toernooi, het officieuze wereldkampioenschap, gewonnen. België was in de finale geen partij: 24-11.

Anouk van Amerongen had zondag in de finale in Schijndel een basisplaats. Daar had de 16-jarige Arnhemse niet op gerekend. “Want ik was als laatste bij de selectie gekomen. In februari, tijdens de interland in Antwerpen tegen België, heb ik ook op de bank gezeten.”
De korfbalster van Oost-Arnhem/Hotel Warnsborn B1 had zaterdag tijdens de groepswedstrijden blijkbaar zoveel indruk gemaakt op bondscoach Jennifer Tromp dat ze zondag zowel in de kruisfinale tegen Taiwan als in de finale tegen België mocht starten in de basis. “We hadden een selectiegroep van 16 spelers en zaterdag hebben we allemaal 2 van de 4 wedstrijden gespeeld”, legt Anouk van Amerongen uit. “De bondscoach vond dat ik goed had gespeeld en dat ik op zondag die basisplaats verdiende.”
Zowel tegen Taiwan (27-11 winst) als tegen België werd Van Amerongen na driekwart wedstrijd gewisseld, maar ze had een geweldig gevoel aan het toernooi overgehouden. “Het was genieten”, zei de scholiere van het Arnhemse Beekdalcollege, die in de finale met een doorloopbal nog eenmaal scoorde voor Oranje. “Maar in de finale had ik vooral een steunende rol en dan kom je niet zo vaak in scoringspositie.”
België bleek in de finale geen partij: 24-11. Van Amerongen: “In het begin ging het nog een beetje gelijk op, maar de Belgen konden het niet volhouden. Ik vond België wel sterker dan tijdens de interland in Antwerpen.”
Voor van Amerongen is dit het eerste en het laatste jaar in Oranje onder 16 jaar. “Ik ben volgend seizoen te oud voor deze lichting. Nu komt Oranje onder 19 en om daar al bij te komen, wordt natuurlijk heel moeilijk.“


Anouk van Amerongen (rechts) in actie tegen Taiwan.