Van Aken vertrekt bij CSV Apeldoorn

23 november 2010 | Van onze AS-redactie

Bram van Aken vertrekt na dit seizoen als trainer bij zaterdagclub CSV Apeldoorn. De 40-jarige Huissenaar promoveerde afgelopen seizoen met zijn ploeg verrassend naar de Topklasse.

Van Aken vertrekt bij csv Apeldoorn

22 november 2010 | Van onze AS-redactie

Bram van Aken vertrekt na dit seizoen als hoofdtrainer bij zaterdagvoetbalvereniging csv Apeldoorn. De 40-jarige Huissenaar is nu bezig aan zijn tweede seizoen bij de topklasser.

“Bij de club was twijfel om er nog een jaar aan vast te plakken”, vertelt Van Aken. “Die twijfel had ik zelf ook. Ik had nog wel een jaar willen blijven, maar dan had ik met de club eerst nog over een aantal zaken willen spreken.”
Dat hoeft nu dus niet meer, maar Van Aken geeft aan waar hij eventueel iets had willen veranderen. “Als je anderhalf jaar met dezelfde groep werkt, dan moet je op dit niveau een keer gaan doorselecteren. Maar het is bekend dat het de clubcultuur is om de selectie zoveel mogelijk intact te houden. In een situatie waarin je verder selecteert krijg je te maken met teleurgestelde spelers die minder of helemaal niet aan spelen toekomen.”
Van Aken, die achtereenvolgens bij De Bataven (4 jaar), Jonge Kracht (3 jaar) en DVV (1 jaar) trainer was, heeft het nog prima naar zijn zin bij de topklasser. Onder leiding van de oud-voetballer van Eldenia promoveerde csv Apeldoorn vorig seizoen als de nummer 3 in de hoofdklasse heel verrassend naar de nieuw gevormde Topklasse.
In een officiële persverklaring laat het bestuur van csv Apeldoorn weten dat het er alle vertrouwen in heeft dat Bram van Aken ook dit lopende seizoen succesvol zal afsluiten. De doelstelling is behoud van de plaats in de Topklasse.
Apeldoorn won zaterdag met 2-1 van Hoek en neemt in de Topklasse een twaalfde plaats in met 16 punten uit 14 duels. De ploeg van Bram van Aken heeft Lisse, Sparta Nijkerk, Hoek en ARC nog onder zich. In de Topklasse gaan Spakenburg en IJsselmeervogels met 30 uit 14 aan de leiding.