Van Aanholt nog 1 jaar bij Vitesse

10 juli 2012 | Van onze AS-redactie

Patrick van Aanholt speelt ook komend seizoen voor Vitesse. Dat maakte de Arnhemse club dinsdag bekend. De 21-jarige verdediger, opgeleid bij PSV, wordt voor 1 seizoen gehuurd van Chelsea.

Van Aanholt kwam afgelopen seizoen al in de winterstop op huurbasis van Chelsea naar Arnhem. De verdediger speelde in het seizoen 2011|2012 negen competitiewedstrijdenvoor Vitesse en speelde eveneens mee in de play-offs om Europees voetbal. Hij maakte zijn debuut in de uitwedstrijd tegen PSV, dat destijds nog onder leiding stond van de huidige Vitesse-trainer Fred Rutten. Van Aanholt meldt zich, net als Kalas, donderdag bij de selectie. Hij gaat met rugnummer 38 spelen.
Onder trainer John van den Brom kon Van Aanholt geen basisplaats veroveren. Uiteindelijk koos Van den Brom toch weer voor Alexander Büttner als linker vleugelverdediger. Van Aanholt moest zich bij Vitesse in de kijker spelen om door Chelsea te kunnen worden verkocht.
Met de komst van Van Aanholt heeft Vitesse zich ingedekt voor het mogelijke vertek van Alexander Büttner naar Southampton. Die transfer is echter nog lang niet rond, omdat er een ‘derde partij’ in het spel is met aanvullende eisen richting Vitesse. Daar wil de Arnhemse club niet aan meewerken.