Valse start Vitesse in Gelredome

12 augustus 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse heeft op de eerste speeldag in de eredivisie een valse start gemaakt. De Arnhemse ploeg kwam zondag in Gelredome niet verder dan een gelijkspel tegen ADO Den Haag: 2-2. Alle treffers vielen in de tweede helft.

Vitesse moest in Gelredome na de hervatting tweemaal een achterstand goedmaken. Acht minuten na rust zette Tajaronn Chery de bezoekers met een zeer fraai afstandschot op 0-1, maar het antwoord van Vitesse liet niet lang op zich wachten. Wilfried Bony zorgde een minuut later al voor de gelijkmaker: 1-1.
Vitesse kon echter niet doorsdrukken. In de 57e minuut was het aanvoerder Danny Holly van ADO Den Haag die de gasten opnieuw op voorsprong zette: 1-2. Jonathan Reis bepaalde in de 72e minuut uit een schitterend genomen vrije trap de eindstand op 2-2.
In de enerverende slotfase, met zeven minuten blessuretijd, was Nicky Hofs het dichtst bij de winnende treffer. De voor Simon Cziommer ingevallen Hofs vond echter doelman Coutinho op zijn weg.
Trainer Fred rutten sprak na afloop van een teleurstellend resultaat, maar was niet ontevreden over het spel. “We hebben een goed eerste half uur gespeeld, maar daarna was het verval te groot. Na rust zijn we na de 1-2 achterstand georganiseerd blijven spelen. Alles op de aanval, maar toch weinig of niets meer weggegeven. Dit biedt echt wel perspectief voor de toekomst.”

Uitslagen eredivisie, eerste speeldag
Willem II – NAC                   1-1
RKC – PSV                           3-2
Roda JC – PEC Zwolle           1-1
Heerenveen – VVV Venlo     1-1
FC Utrecht – Feyenoord       0-1
FC Twente – FC Groningen  4-1  
Heerenveen – NEC               0-2
Vitesse – ADO Den Haag     2-2
Ajax – AZ                            2-2