Valse start van RKHVV

3 september 2017 | Van onze AS-redactie

RKHVV is de competitie in de hoofdklasse A van het zondagvoetbal slecht begonnen. De ploeg van trainer Frans Koenen verloor op het eigen sportpark de Blauwenburcht met 4-2 van Alphense Boys. Bij rust was de stand nog gelijk: 1-1.

RKHVV had in het eerste thuisduel nog wel een goede start. Op aangeven van Jelmer Goedhart zette Thom Boelen de Huissenaren al in de negende minuut op 1-0. Boelen stond zelf ook aan de basis van de gelijkmaker van Alphense Boys. Zijn pass werd onderschept en dat betekende 1-1.
Na de hervatting kwamen de bezoekers in de 57e minuut op 1-2 na een snelle tegenaanval. RKHVV ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker. Het was Wessel van der Horst die 20 minuten voor tijd met het hoofd via de Alphense doelman de 2-2 voor zijn rekening nam. Lang kon RKHVV niet van die gelijkmaker genieten. Twee minuten later was het al 2-3. Leon Pruis was nog dicht bij de 3-3, maar zijn inzet leverde geen treffer op. In de laatste minuut profiteerden de bezoekers optimaal van de geboden ruimte: 2-4.

Trainer Dennis van Beukering pakte met Silvolde de eerste drie punten. De Achterhoekers wonnen met 2-1 bij Heerenveen.

UITSLAGEN
ZONDAGVOETBAL
HOOFDKLASSE A
Leonidas – De Bataven                       0-0
Heerenveen – Silvolde                        1-2
SDO – Hollandia                                  0-1  
SJC – RKAVV                                       1-1
DHC – Achilles 1894                           2-1
RKHVV – Alphense Boys                   2-4
Purmesteijn – MSC                             3-1
Jong Achilles ’29 – SWZ Sneek         3-3