Valse start van Elsweide

4 september 2010 | Van onze AS-redactie

Het debuut van Elsweide in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal is uitgelopen op een bittere teleurstelling. De ploeg van trainer Ferenc Wolf verloor op eigen veld onnodig van De Treffers: 0-2.

Elsweide deed zichzelf in feite de das om. Twee keer leidde commentaar op de leiding tot een vrije trap voor De Treffers. En in beide gevallen was de Groesbeekse ploeg via Angelo Knoop trefzeker.
Twintig minuten voor tijd mekkerde Marc Comans tegen de arbiter, in blesuretijd maakte ook Robin van der Beek zich daaraan schuldig. Comans en Van der Beek kregen beiden geel en voor de laatste was het zelfs zijn tweede en dus rood.
Trainer Ferenc Wolf was na afloop niet mals in zijn oordeel. “Op dit soort momenten komt de onvolwassenheid van deze ploeg naar boven. We moeten er mee om leren gaan als het even tegen zit. Nu leidde de frustratie tot twee vrije trappen, twee tegengoals en twee gele kaarten. En Marc en Robin zijn nou niet twee jongens die net komen kijken.”
Wolf wilde er mee zeggen dat dit niet had mogen gebeuren. Het gevolg was een onnodige nederlaag. Voor de pauze had Elsweide namelijk het beste van het spel. “Voetballend was het in de eerste helft goed”, zei Wolf. “Pas na de tegengoal werd het rommelig.”Toch kreeg Elsweide juist na die 0-1 nog een aantal kansen. Robert-Jan Damen dwong de doelman van De Treffers tot een knappe redding, Ivory Willemsen en aanvoerder Comans zochten het doel op de verkeerde plek.
“Dit is een valse start”, zei Wolf. “Maar we hebben het aan onszelf te wijten. Ik had graag drie punten gepakt, want volgende week staat de uitwedstrijd bij Lunteren op het programma. Voor mij dé titelkandidaat.”

Klik hier voor uitslagen  en stand


Mark Comans haalt uit. De bal gaat echter naast het doel.


Robert-Jan Damen dwingt de doelman van De Treffers tot een redding.