Upward niet slim binnen de cirkel

10 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

De hockeyers van Upward hebben geen kans gezien om koploper Tempo’41 een beentje te lichten. De Arnhemmers verloren met 1-2 en blijven in de onderste regionen van de eerste klasse D.

Trainer Michel Schoenmaker erkende de kwaliteiten van de koploper. “Een erg goede ploeg  die in een hoog tempo kan spelen. Misschien hadden wij er te veel respect voor.” 
Upward kwam eerst met 0-2 achter alvorens de ploeg iets terug kon doen. De aanleiding daarvoor was volgens Schoenmaker een elleboogstoot jegens Daan Gerritsen. De tijdstraf van 10 minuten voor Tempo betekende voor Upward het sein vol in de aanval te gaan en dat leverde de 1-2 op door Jorrick Schiebergen.
Maar het vervolgsein bleef uit. Upward slaagde er namelijk niet in om binnen de cirkel gevaarlijk te worden. Schoenmaker: “Qua veldspel hebben we gewoon goed gespeeld, maar voor het doel waren we niet slim genoeg. Er zat helaas niet meer in.”

Vrouwen 
De vrouwen  van Upward verloren met 0-2 van GSHC uit Groningen. Voor trainer-coach Patrick Jeuken een zuur verlies. Upward speelde een sterke eerste helft waarin de ploeg het spel domineerde, maar waarin de vele kansen  niet werden benut. Tegen het einde van de eerste helft werd het tegen de verhouding in 0-1. In de tweede helft golfde het spel op en neer. Een benutte strafbal van de Groningse dames 10 minuten voor tijd betekende 0-2.