Uitslag Oost-Arnhem gehandhaafd

22 februari 2011 | Van onze AS-redactie

De uitslag van de korfbalwedstrijd Oost-Arnhem/Hotel Warnsborn – GKV wordt niet gewijzigd. Het blijft 18-19 voor GKV. Dat heeft het bestuur van het KNKV besloten.

Het bestuur van het korfbalverbond geeft geen uitleg of argumentatie over dit besluit. In een brief aan Oost-Arnhem wordt slechts gemeld dat ‘het algemeen bestuur niet bevoegd is deze uitslag te wijzigen’.
Het KNKV legt daarmee het oordeel van zijn eigen tuchtcommissie terzijde. Die heeft immers geoordeeld dat scheidsrechter De Jong tijdens het duel op 11 december 2010 in strijd met de regels heeft gehandeld. Op basis van beelden is komen vast te staan dat de winnende treffer van GKV viel na het verstrijken van de officiële speeltijd. Omdat de zoemer niet afging op het moment dat de klok op ‘nul’ sprong, ontstond veel commotie toen de bal daarna alsnog door de korf ging. Arbiter De Jong keurde de treffer goed. Daarop diende Oost-Arnhem een protest in. Tevergeefs dus. Veel zal de uitspraak van het algemeen bestuur niet meer uitmaken, omdat GKV de titel in de overgangsklasse B nauwelijks nog kan ontgaan.

Hoewel de strijd nu lijkt gestreden, laat Oost-Arnhem-voorzitter Yke Bijlsma het er nog lang niet bij zitten: “We hebben nog niet eens een fatsoenlijke uitleg waarom zij niet bevoegd zijn tot een uitspraak. Ik vind dit ongelooflijk. We voelen ons niet serieus genomen. Als je de intentie hebt om het korfbal professioneel te maken, dan moet je de kwestie niet op deze manier behandelen. Waarom heb je dan een zuivere speeltijd? Waarom is er dan een juryvoorzitter? Ik wil op veel vragen nog een antwoord.”