Uffing in beroep tegen schorsing

7 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Anthony Uffing (foto) gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de KNVB. De voetbalbond wil de trainer van Arnhemia een schorsing opleggen van 7 duels na zijn rode kaart in de uitwedstrijd van afgelopen zondag tegen Angeren.

“Ik heb in goed overleg met het bestuur besloten in beroep te gaan. Verder wil en kan ik er nu niets over zeggen”, vertelde Uffing.
In de uitwedstrijd tegen Angeren kregen afgelopen zondag ook de Arnhemiaspelers Ricky Görtz en Rewam Hamdaziz van arbiter Letschert uit Lelystad de rode kaart. Zij werden voor respectievelijk 2 en 4 wedstrijden geschorst. Görtz en Hamdaziz gaan niet in beroep en accepteren hun schorsing.
Arnhemia speelt zondag (aanvang 14.00 uur) in de vierde klasse F thuis tegen RVW. Uffing mag hangende het onderzoek zijn ploeg coachen en neemt dus plaats op de bank.
Uffing: “Ik ben blij dat het dan weer even over voetballen gaat. We hebben met de groep gesproken en ik heb het gevoel dat het team het weer opgepakt heeft. De sfeer in de ploeg is ook heel erg goed. Ricky en Rewan zijn er zondag niet bij, maar we hebben een brede selectie met veel mogelijkheden. De ploeg heeft ook alle vertrouwen en er is deze week heel goed getraind.”