UDI: nederlaag met perspectief

2 februari 2011 | Van onze AS-redactie

Een nederlaag met perspectief. Zo ongeveer luidde de conclusie van UDI-trainer Fred Wieland na het verlies van 33-22 maandagavond bij Snelwiek, de nummer drie in de Regioklasse B.

Wieland zag zijn handbalploeg in Rotterdam weliswaar dramatisch beginnen (8-0 achterstand in de beginfase), maar kon daarna constateren dat UDI 1896 zich goed herstelde en na rust “dingen liet zien die ik dit seizoen nog niet eerder had gezien.”
Na een 16-10 ruststand leek er niets meer te halen voor de Arnhemmers, die nog altijd door blessures worden achtervolgd. Wieland: “Maar op een gegeven moment stonden we vijf doelpunten achter en kregen we een aantal open kansen. Gaan die erin, dan sta je zomaar op 2 doelpunten. Dat lukte helaas niet, maar er is hoop en perspectief voor de volgende wedstrijd. We hebben met 22 doelpunten toch weer aardig gescoord, beter in elk geval dan de 11 in de voorgaande wedstrijd. “
UDI kon maandag toch weer beschikken over routinier Clifford Suiters die zondag nog was uitgevallen met een knieblessure. Wieland: “Hij moest wel ingehouden spelen maar was gelukkig toch weer beschikbaar.”
UDI11896 treft zondag hekkensluiter Artemis en kan bij winst een flinke stap richting handhaving doen.

Score UDI: Hans de Wit 6, Clemens van Osch 4, Edwin Vos 3, Niels Brakenhoff 3, Martijn Bodde2, Clifford Suiters 2, Jorden Verhaaf 1, Arno van Kampen 1.