UDI-mannen lijden blamerend verlies

23 januari 2011 | Van onze AS-redactie

Fred Wieland had het er vreselijk moeilijk mee. Misschien had UD1896 zondagmiddag wel zijn slechtste wedstrijd van dit seizoen gespeeld. Met de onthutsende cijfers 26-14 ging de handbalploeg ten onder bij de nummer voorlaatst in de Regioklasse B, Loreal 2.

Een trainer probeert dan altijd een verklaring te vinden. Wieland deed zijn best maar kon moeilijk een antwoord vinden. Natuurlijk, hij moest twee belangrijke basiskrachten missen door blessures, Bas de Wit en Joris Grob. Maar ook zónder hen had de nederlaag nooit zo blamerend mogen zijn.
Wieland: “De ruststand was 14-8. Slaat nergens op. In de tweede helft hebben we iets omgezet in de verdediging. Dat ging even goed, maar we scoorden zelf óók niet. Zes doelpunten na rust. Dat kán niet. Tja, zoek maar eens een verklaring. Misschien waren we té gemakzuchtig en dachten we simpel te gaan winnen. Dan heb ik misschien ook iets niet goed gedaan. Eén ding is zeker: de meeste spelers haalden hun normale niveau niet.”
UDI liet daarmee tevens de kans liggen om een flink gat met de ondersten te slaan. Nu moeten de Arnhemmers, die op de achtste plaats staan, toch weer de ploegen onder hen in de gaten houden. Wieland: “Ik wil er ook weer niet te dramatisch over doen, maar we moeten er alles aan doen om de wisselvalligheid erruit te halen.”

Scores UDI 1896: Hans de Wit 3, Jorden Verhoef 3, Clifford Suiters 2, Edwin Vos, 2, Rob de Beijer 2, Clemens van Os 2.