‘UDI 1896 sterker dan vorig seizoen’

13 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

Trainer Fred Wieland verwacht met UDI 1896 in de regioklasse B een beter seizoen te draaien dan vorig jaar. Zondag begint de competitie voor de Arnhemse handballers in Etten-Leur tegen Internos. De AS-redactie sprak met Wieland.

 

Zijn jullie klaar voor de start?
Fred Wieland: “Dat zal zondag blijken, maar we moeten toch een keer beginnen. We hebben een paar spelers in moeten passen, maar over de voorbereiding ben ik wel tevreden. Het gaat steeds beter. Iedereen is fit en de selectie is breder dan vorig seizoen.”

Toen stonden jullie aan het eind op een degradatieplaats, maar je mocht toch in de regioklasse blijven. Zijn jullie met de versterkingen erbij nu wel goed genoeg?
“Ook dat moet blijken, maar in de breedte zijn we zeker sterker. Met Randy van den Donk, overgekomen van ESCA, hebben we aan schotkracht gewonnen. Clifford Suiters is veel fitter dan de afgelopen 2 jaar en Frank Hardeman van AAC doet het ook heel goed. We hebben dus ook meer wisselopties en als je daar goed mee omgaat, kun je stellen dat we sterker zijn geworden.”

Waarin zijn jullie verder nog verbeterd?
“We gaan wat anders spelen en daar hebben we nu ook de handballers voor. We hebben veel getraind op de omschakeling, vanuit de dekking naar de aanval. Dat is een winstpunt ten opzichte van vorig seizoen. De organisatie in de aanval moet nog wat verbeteren. Zoals de passing en de timing van instappen, maar het gaat allemaal al sneller dan vorig jaar.”

Wie staat er in het doel?
Raimond de Bruin, overgekomen van Achilles Apeldoorn en Wesley van Zanten van ESCA, zitten bij het eerste. Richard van de Berg keept voorlopig in het tweede, maar het zit dicht bij elkaar. Iedereen moet presteren.”

Wat is de doelstelling voor dit seizoen?
“Ik heb gezegd, dat het een cadeau is dat we in de regioklasse B mogen spelen. We hoeven geen kampioen te worden, maar handhaven is in ieder geval de doelstelling. Loopt het lekker en blijkt dat we een grote stap hebben gemaakt, dan stellen we de doelstelling wat bij.”

De eerste wedstrijd is zondag bij Internos. Geen gemakkelijk begin.
“Internos komt uit de eerste divisie. Er zijn wat spelers weg en er is nu een mix van 1 en 2. het is meteen een pittige wedstrijd en voor ons een graadmeter.”

Selectie UDI 1896: Raimond de Bruin (Achilles Apeldoorn), Wesley van Zanten (ESCA), Richard van de Berg (allen keepers), Clifford Suiters, Randy van den Donk, Joris Grob. Clemens van Osch, Niels Brakenhoff, Tim de Graaf, Bas de Wit, Rob de Beijer, Jorden Verhaaf, Martijn Bodde, Frank Hardeman (AAC 1899), Bart Daaleman.
Trainer-coach: Fred Wieland
Begeleider: Clemens Brakenhoff