UDI 1896 stelt zich bescheiden op

12 oktober 2012 | Van onze AS-redactie

UDI ’19 versterkte zich de afgelopen periode met vier spelers van stadgenoot Swift. Trainer Fred Wieland (foto) van de Arnhemse handbalhoofdklasser temptert de euforie. “Want het zou onzin zijn om te roepen dat we wel even kampioen worden.”

UDI 1896 begint de competitie in de hoofdklasse B zaterdagavond in Doetinchem met een uitwedstrijd tegen De Gazellen. “Meteen een mooie wedstrijd. Kunnen we zien waar we staan”, zegt trainer Fred Wieland van UDI 1896.
Met de komst van Willem Veenendaal, Kevin Gerritsen, Mike van de Koppel en Tim de Vries, overgekomen van stadgenoot Swift, lijkt de Arnhemse ploeg een belangrijke gegadigde voor de titel. Wieland: “Je kunt vaststellen dat we een leuke kwaliteitsinjectie hebben gehad. We hebben het vorig jaar al goed gedaan en zijn in de breedte dus sterker geworden, maar dat moet nog wel eerst tot uiting komen. Mike van de Koppel heeft een tijd niet gespeeld en Willem Veenendaal is trainer geweest van de A-jeugd bij Swift.”
De voorbereiding verliep ook niet zoals Wieland zich dat had gewenst. “Door diverse omstandigheden zijn, zoals werk en blessures, zijn we niet altijd compleet geweest. Maar het gaat nu de goede kant op. Met een krappe groep hebben we pas met maar vier goals verschil verloren van PSV, dat afgelopen seizoen is gedegradeerd uit de eerste divisie. We hebben stappen gemaakt, maar of we klaar zijn voor de competitiestart is de vraag.”
Voor het eerst sinds jaren bij UDI 1896 moest Wieland keuzes maken. “We hebben een eerste selectie van elf spelers en Tim de Graaf, Frank Hardeman en Jorden Verhaaf zitten nu bij het tweede. Dat was een lastige beslissing, maar die jongens hebben het sportief opgevat. Zij zijn ook zeker niet afgeschreven”, aldus Wieland, die beschikt over een uitgebalanceerde groep. “We hebben nu opties die we vorig jaar niet hadden. We kunnen nu makkelijker doorwisselen. Daarnaast zijn Clifford Suiters en Bas de Wit veel fitter dan vorig seizoen. Maar het is onzin om te roepen dat we wel even kampioen worden. Maar over handhaven en een plekje in de middenmoot wil ik het ook niet hebben. Deze selectie heeft kwaliteiten en kan bovenin meedraaien. Daar lopen we niet voor weg.”

Selectie UDI 1896: Raimond de Bruin (k), Wesley van Zanten (k),  Clifford Suiters, Randy van den Donk, Rob de Beijer, Tom de Vries (Swift), Willem Veenendaal (Swift), Kevin Gerritsen (Swift), Mike van de Koppel (Swift), Bas de WIt, Joris Grob, Clemens van Osch, Bart Daaleman.