UDI 1896 oefent thuis tegen Donar

27 september 2013 | Van onze AS-redactie

Handbaltrainer Fred Wieland (foto) bereidt samen met zijn assistent Clemens Brakenhoff de mannenploeg van UDI 1896 voor op de competitie in de tweede divisie B. Zondag oefent de Arnhemse ploeg in sporthal Kermisland tegen Donar.

 

“De zwaarste, maar ook de leukste tweede divisie”, zegt Wieland over de divisie met vooral ploegen uit de zuidelijke helft van Nederland. “In het zuiden wordt nou eenmaal anders en op een hoger niveau gehandbald dan in het noorden. Dat handbal ligt ons beter.”
Met de nieuwe aanwinsten Jens de Koning, Darwin Mus en Martijn Zegers werd tot nu toe alles in de voorbereiding in winst omgezet. Vorige week zaterdag speelde UDI 1896 in een drieluik met Swift Helmond (27-21 zege) en De Gazellen (25-22 winst) uit Doetinchem. “Bij vlagen ging dat gepaard met zeer goed aanvalsspel. Maar vooral de dekking, met een uitstekend keepende Jens de Koning, was van grote klasse”, vertelde Wieland, die zeer te spreken was over de mentale weerbaarheid. “We moesten twee wedstrijden achter elkaar spelen en dat leek te veel van het goede. In het tweede duel met De Gazellen stonden we bij rust met 12-6 achter. Maar we herpakten ons en zetten de wedstrijd nog om in winst. Dat was grote klasse.”
Zondag spelen de mannen van UDI 1896 in de Arnhemse sporthal Kermisland een oefenwedstrijd tegen Donar, aanvang 12.30 uur. De competitie in de tweede divisie B begint in het weekeinde van 19 en 20 oktober.

Indeling Tweede divisie B: UDI 1896, Swift 2000, Snelwiek, Heerle, V en L, WHC, Atomium ‘61, Habo ’95, PSV, BFC, Kwieksport, Sittardia.