UDI 1896 knokt zich naar punt

12 november 2013 | Van onze AS-redactie

De handballers van UDI 1896 blijven goed presteren in de tweede divisie B. Zondag pakte de ploeg van trainer Fred Wieland in een hectisch duel een punt tegen koploper PSV: 22-22.

Zonder Bart Daaleman (gebroken neus) en Joris Grob (familiefeest) trad UDI 1896 koploper PSV onbevangen tegemoet. Dat leverde een uiterst vermakelijke wedstrijd op. “Het was een harde wedstrijd met veel hectiek”, vertelde trainer Fred Wieland. “Voor rust had er ook nog een speler van PSV afgemoeten met rood, maar de scheidsrechter ontging het incident.”
PSV nam steeds een voorsprong, maar telkens vocht UDI 1896 zich knap terug. Bovendien was bij UDI 1896 Willem Veenendaal nog niet volledig inzetbaat en moest Kevin Gerritsen na twaalf minuten al met een enkelblessure de strijd staken. Dat betekende dat ook Clifford Suiters weer in actie moest komen. Wieland: “Gelijkspelen tegen PSV is dus een knappe prestatie, want die ploeg is een kandidaat voor de top drie. Het was zwaarbevochten, maar dat punt was uiteindelijk verdiend.”
UDI 1896 staat na de puntendeling met PSV op een vierde plaats met 5 punten uit 4 duels. PSV (7 uit 4), WHC (6 uit 3) en Snelkwiek (6 uit 4) bezetten de eerste drie posities.
Zaterdagavond speelt UDI 1896 in Den Haag tegen WHC, dat na drie wedstrijden nog zonder verliespunten is.

Topscorers UDI 1896: Randy van der Donk 8, Darwin Mus 6, Mike van de Koppel 5.