UDI 1896 kan zijn geluk niet op

7 april 2013 | Van onze AS-redactie

UDI 1896 is kampioen van de hoofdklasse B. De Arnhemse handballers wonnen zondag voor volgepakte tribunes in sporthal Kermisland met 32-23 van LHV. Promotie is echter nog niet zeker.

De vijf kampioenen van de hoofdklassen A tot en met E spelen op een later tijdstip in toernooivorm om vier plaatsen in de tweede divisie. “Ons eerste doel hebben we bereikt, maar het blijft apart dat je als kampioen nog niet zeker bent van promotie. Dat zou niet zo mogen zijn”, zei trainer Fred Wieland na afloop.
Wieland liet zich het feestje er niet door bederven. “We koesteren dat we dit al gehaald hebben en gaan ons nu opmaken voor het vervolg. Maar eerst vieren we feest. Als dat niet meteen goed goed lukt, doe ik het zelf wel even voor.”
De wedstrijd tegen de nummer laatst verliep zoals Wieland al had voorspeld. “We hebben bij vlagen heel goede dingen laten zien, maar het is toch moeilijk om 60 minuten geconcentreerd te blijven. Je wilt in die kampioenswedstrijd ook alle spelers een bijdrage laten leveren. Iedereen heeft ook gescoord.”
Volgens Wieland toonde ook de kampioenswedstrijd aan dat UDI 1896 een hecht team is. “Dat is de basis voor dit succes geweest. Iedereen heeft er keihard voor gewerkt. De titel is de bekroning van een mooi seizoen, ook al weten we dat er nog wat achteraan komt.”
UDI 1896 nam in een bomvolle sporthal kermisland in de eerste helft al een 18-12 voorsprobng. Na de pauze liep de score op naar een 32-23 eindstand. Met nog één duel voor de boeg is de Arnhemse ploeg onbereikbaar geworden voor de andere teams.

Doelpunten UDI 1896: Bart Daaleman 7, Kevin Gerritsen 6, Joris Grob 6, Mike van de Koppel 3, Willem Veenendaal 2, Clemens van Osch 2, Bas de Wit 2, Tom de Vries 1, Clifford Suiters 1, Rob de Beijer 1, Randy van den Donk 1.


Uitzinnige vreugde bij de spelers van UDI 1896 na het behalen van de titel in de hoofdklasse B


Ook de jeugd draagt zijn steentje bij aan het feest.