UDI 1896 kan grote slag slaan

16 februari 2013 | Van onze AS-redactie

De handballers van UDI 1896 kunnen zondag een grote slag slaan. Bij een zege in de uitwedstrijd op concurrent en stadgenoot Swift 2 (zondag 16.00 uur, sporthal Elderveld) komt de titel in de hoofdklasse B een stap dichterbij.

UDI 1896 gaat na 14 wedstrijden riant aan kop met 26 punten. De voorsprong op Swift 2 en BDC bedraagt 4 punten. Een overwinning op Swift 2 betekent dat UDI 1896 de stadgenoot met dan nog 7 wedstrijden te gaan op vrijwel onoverkomelijke achterstand zet.
“We kunnen een gat slaan en BDC moet tegen Duiven 2 en dat wint BDC ook niet zomaar”, zegt Fred Wieland, trainer van UDI 1896. “Maar Swift 2 vecht voor zijn laatste kans. Zij zullen er alles aan doen om de competitie weer spannend te maken. En wij krijgen na Swift nog een paar lastige uitwedstrijden.”
Afgelopen zomer stapten Tom de Vries, Mike van de Koppel, Kevin Gerritsen en Willem Veenendaal over van Swift naar UDI 1896 Swift 2. Bart Daaleman had die transfer al eerder gemaakt. “Mede daarom is deze wedstrijd beladen”, zegt Wieland. “Swift – UDI is toch al een wedstrijd die op zichzelf staat en altijd veel emoties kent.”
In de heenwedstrijd was UDI 1896 met 26-23 te sterk en Wieland rekent ook nu op een goed resultaat. “We staan er goed op. Halen wij het niveau van de afgelopen weken, dan maken we een goede kans. Eerst de dekking goed neerzetten, want dat is de basis. Swift niet in zijn spel laten komen en de kansen afmaken.”
Ook het tweede team van Swift leeft toe naar de wedstrijd. “We zijn ons bewust dat we voor de laatste kans strijden”, zegt Jos de Bok, coach van Swift 2. Het wordt spannend, maar we zijn kansrijk. Altijd. Wij spelen veel sneller dan UDI. Het snelle spel en de break zijn onze sterke punten. De vraag is hoe UDI daar mee omgaat. Daar lopen natuurlijk een paar ervaren jongens in. Wij stellen daar het jongste team in deze klasse tegenover.”