UDI 1896 hoopt op een wonder

27 februari 2011 | Van onze AS-redactie

UDI 1896 loopt op zijn tandvlees. De Arnhemse handbalploeg zit nog dik in de problemen door een lawine aan blessures en verloor zondag met 32-20 van Internos 2.

UDI blijft daardoor vastzitten in de onderste regionen van de Regioklasse B, op de voorlaatste plek om precies te zijn. Twee ploegen degraderen aan het einde van de rit en de kansen voor de Arnhemse handballers lijken steeds kleiner te worden. “Maar zolang er hoop is, blijven we vechten”, meldt Fred Wieland.
De trainer moest zondag liefst zes spelers uit andere teams plukken om zijn hoofdselectie  op sterkte te krijgen. Dat was te veel van het goede en daardoor was er voor UDI geen eer te behalen bij Internos. Maar misschien zit er een beetje licht in de tunnel. De ploeg is nu twee weken vrij en de kans bestaat dat enkele geblesseerde basisspelers er bij de hervatting weer bij zijn.

Daar staat tegenover dat UDI in de resterende 4 wedstrijden nog enkele pittige tegenstanders treft: koploper Swift H, Snelwiek, Habo’95 en Jupiter. De ploeg staat nu drie punten achter op Loreal 2, de twee na laatste ploeg. Wieland: “Het zal volgens mij gaan tussen Loreal en UDI, waarbij Loreal een nóg zwaarder programma heeft dan wij. We zullen zien, we leven van week tot week en hopen dat we nog wat punten kunnen pakken.”

Tegen Internos 2 waren Clemens van Osch (5) en Clifford Suiters (4) de topschutters.