UDI 1896 heeft een mindere dag

12 februari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

UDI 1896 heeft na weken van voorspoed weer eens een nederlaag geleden. De ploeg van trainer Fred Wieland verloor zondag in de regioklasse B in de eigen sporthal Kermisland met 22-25 van Olympia’89.

Voor het verlies waren wel redenen te vinden. Zo was trainer Fred Wieland de hele week ziek geweest en had ook topscorer Randy van den Donk de trainingen af moeten zeggen.
“Dus geen ideale voorbereiding, maar ik wil dat toch niet als excuus gebruiken”, zei Wieland. “Tijdens de wedstrijd moet je er gewoon weer vol voor gaan, al is het niet zo dat ik de jongens veel kan verwijten. Maar we hadden ditmaal niet een ‘overwinningsuitstraling’. “
Na 10 minuten leidden de bezoekers met 0-5 en moest UDI 1896 beginnen aan een inhaalrace. “Maar als je slecht verdedigt, lukt het meestal ook aanvallend niet”, zei Wieland.
Toch kwam de thuisclub langzaam maar zeker dichterbij. Bij rust (12-14) leek er weer van alles mogelijk voor de thuisclub. Vlak voor de pauze kreeg UDI 1896 nog wel een tegenslag te verwerken toen doelman Raymond de Bruin uitviel met een knieblessure. Wieland: “Hij schreeuwde het uit van de pijn. Ik weet nog niet hoe ernstig het is.”
Hoewel Randy van den Donk de gehele week niet had getraind, deed Wieland na 18 minuten toch al een beroep op zijn topschutter. Wieland: “Ik heb hem aanvankelijk alleen in de aanval ingezet. Maar na rust heb ik hem laten staan. Met nog 10 minten op de klok bij een 17-19 stand zag je de krachten wegvloeien. De inhaalrace had teveel energie gekost. We kregen ook nog veel tijdstraffen, maar ook dat had met conditie te maken”, bekende Wieland, die zijn ploeg uiteindelijk met 22-25 zag verliezen.

Doelpunten UDI 1896: Randy van den Donk 7, Bas de Wit 4, Bart Daaleman 4, Clifford Suiters 3, Frank Hardeman 2, Joris Grob 1, Rob de Beijer 1.