UDI 1896 feest mee met kampioen Habo

2 april 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handballers van UDI 1896 sloten een prima seizoen af met een nederlaag. In Boekel verloor de gehavende ploeg van trainer Fred Wieland in de regioklasse B met 29-21 bij de terechte kampioen Habo’95.

Zonder Joris Grob en Clemens van Osch, die werden vervangen door jeugdspelers Kevin Gerritsen en Daan Brakenhoff, mocht UDI 1896 meegenieten van een mooie atmosfeer, die geheel in het teken stond van de huldiging van Habo’95. De wedstrijd zelf stelde mede daardoor niet veel voor.
UDI 1896 begon wat ongeïnspireerd aan het duel, waardoor Habo’95 bij rust al een grote voorsprong had: 15-8. “Dat was niet de bedoeling”, zei Wieland na afloop. “Daarom schakelden we na rust een tandje bij en was de tweede helft van onze kant beduidend beter. Met die 29-21 eindstand viel te leven.”
Clifford Suiters van UDI 1896 speelde bij vlagen onnavolgbaar en was verreweg de beste speler. Hij scoorde 10 keer. Daarnaast waren de beiden keepers van de gasten uitstekend op dreef. Wesley van Zanten was in de eerste helft erg sterk, met name in break-out situaties en Raimond de Bruin was, nadat hij wederom een bal op zijn gezicht had gekregen, bijna onpasseerbaar.
Wieland was ook te spreken over jeugdspeler Daan Brakenhoff. Hij kreeg veel speeltijd op pakte dat brutaal op. Hij sierde zijn goede spel extra op met een prima doelpunt vanuit rechteropbouw. Wieland: “Daan moet nog wel wat stappen maken, zeker ook mentaal, maar het is een speler met toekomstmogelijkheden.”
Bart Daaleman herpakte zich in de tweede helft ook en scoorde uiteindelijk 7 keer. “Na afloop hebben we ons ook in het feestgedruis gestort. Zo werd het een mooie afsluiting van een prima seizoen”, aldus Wieland.