UDI 1896 behaalt tweede zege op rij

5 december 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handballers van UDI 1896 hebben in de regioklasse B hun tweede zege op rij behaald. Na de winst op Loreal was de ploeg van Fred Wieland zondag te sterk voor Rapiditas, de nummer 3 op de ranglijst: 20-19.

UDI 1896 speelde in sporthal Kermisland een ijzersterke wedstrijd. “De dekking stond als een hele rij huizen”, grapte coach Fred Wieland van UDI 1896.
Mede door de prima dekking kon doelman Wesley van Zanten van UDI 1896 uitgroeien tot een van de uitblinkers. Hij keepte de hele wedstrijd, nadat Raimond de Bruin dat in het duel met Loreal al uitstekend had gedaan. Wieland: “Beide jongens trainen er allebei keihard voor en we proberen de speeltijd zo goed mogelijk te verdelen.”
Rapiditas wist zich geen raad met de dekking. Voor de aanvallers van de gasten uit Weert was er geen doorkomen aan en wat wel doorkwam was voor keeper Wesley van Zanten. Omdat ook Rapiditas goed verdedigde stond er bij rust pas een 9-7 stand in het voordeel van UDI 1896 op het bord.
Na de hervatting ging de strijd tot 10 minuten voor tijd gelijk op, maar toen sloeg de thuisclub een gat van 4 punten: 17-13. Het duel had UDI 1896 veel energie gekost en in de slotfase kon het strijdende Rapiditas weer terug in de wedstrijd komen. Dankzij een aantal uitstekende acties van Clifford Suiters, Randy van der Donk en een belangrijk doelpunt van jeugdspeler Niels Brakenhoff vanuit de rechterhoek lukte het de Arnhemse ploeg aan de goede kant van de score te blijven: 20-19.
Coach Fred Wieland was na afloop trots op zijn ploeg. “Dit is echt een teamoverwinning.”
In de regioklasse B deelt UDI 1896 met 8 punten uit 8 duels de vierde plaats met 5 ploegen.