Tweede verlies Arnhem Eagles

4 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De basketbalsters van Arnhem Eagles hebben ook hun tweede wedstrijd in de hoofdklasse verloren. De ploeg van trainer Erik Grob ging in Hengelo met 59-39 onderuit bij Twente Buzzerds 2.

Arnhem Eagles trad door een aantal zieken gehavend aan in Hengelo en dat had zijn weerslag op het resultaat. In sporthal Hasseler Es was de stand na het eerste kwart gelijk, maar daarna werd duidelijk dat de routine en de bredere selectie van de ‘blauwen’ uit Enschede de doorslag zou geven.
In het tweede en derde kwart liepen de dames van Erik Grob regelmatig achter de feiten aan. Slechte schoten afgewisseld met balverlies leidden tot een achterstand van 20 punten voor de gasten.
In het vierde kwart besloot coach Erik Grob te switchen naar een zoneverdediging en dat pakte goed uit. Hij zag in het laatste deel een duidelijk beter Arnhem Eagles. Er werd sterk verdedigd en aanvallend toonden de gasten ook hun kwaliteiten.
Coach Erik Grob: “We hadden deze wedstrijd niet hoeven verliezen. We moeten 40 minuten gefocust zijn en kunnen spelen met een bredere selectie. Ik miste bij een aantal dames toch wel het ‘vechtvermogen’. Daar moet echt aan gewerkt worden.”
Topscorer Jill Peters (foto) was niet tevreden over het getoonde spel. “De bal moet sneller rond gaan en er moet nog harder gewerkt worden. In de verdediging moeten we echt harder en fysieker worden, maar dat gaat goedkomen.”

Topscorers Arnhem Eagles: Jill Peters 19, Fye van Eeuwen 6, Elleanore Berends 5.
Rebounds: 24. Suzanne Rook en Elleanore Berends 6, Fye van Eeuwen en Mirte Rijnbout 3.