Tweede periodetitel voor ESA

7 april 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

ESA is zaterdag winnaar geworden van de tweede periodetitel in de tweede klasse H van het zaterdagvoetbal. De ploeg van het trainersduo Marcel Omvlee/Dick van Kleef won thuis met 8-1 van OZC. Yayha Hotak (foto) tilde de stand kort voor rust met 3 treffers van 1-1 naar 4-1.

ESA heeft zijn plek in de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse binnen. Dat is beduidend meer dan waarop de trainers Marcel Omvlee en Dick van Kleef hadden ingezet. Handhaving was na de promotie van vorig seizoen de belangrijkste doelstelling.
“Ik ben daarom heel trots op de spelers, dat zij dit al in hun eerste jaar in de tweede klasse voor elkaar hebben gekregen”, zei trainer Marcel Omvlee van ESA. Ook voor de club is dit heel mooi. Maar ik weet niet of we wat te zoeken hebben in de eerste klasse. Wat ik wel weet is dat er nog heel veel rek in deze groep zit.”
Volgens Omvlee heeft ook nog niemand aangegeven te vertrekken. “Tim Buurman, onze keeper, had een aanbieding van De Bataven, maar ook hij heeft toegezegd te blijven.”
ESA begon aan het duel met OZC in de wetenschap dat het in de strijd om de tweede periodetitel een voorsprong had van 2 punten op Nieuwleusen. Winst was geboden, omdat bij een gelijkspel het doelsaldo bij een zege van Nieuwleusen op ASC’62 in het voordeel van de concurrent zou zijn.
ESA, zonder de geschorste Day Hendriks, startte stroef en keek al binnen 4 minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Halverwege de eerste helft maakte Marco Bosch vanaf de strafschopstip gelijk: 1-1. Tussen de 38e minuut en de 43e minuut was het ‘showtime’ voor Yayha Hotak. In die periode scoorde de aanvaller 3 keer en bepaalde de ruststand op 4-1.
Omvlee: “We speelden niet eens zo best, maar wat moet je in de rust tegen de jongens zeggen als je met 4-1 voor staat?”
Na de hervatting was het veldspel van ESA een stuk beter. De thuisploeg kreeg door die grote voorsprong ook meer ruimte.
Nabil Nasri (5-1), Mauro Slütter (6-1), Kurtley de Windt (7-1) en Twan van der Spek (8-1) voerden de score op. De Windt, nog een A-junior, scoorde kort nadat hij was ingevallen.
ESA liep door de zege ook in op koploper Sparta Enschede. De lijstaanvoerder veloor thuis met 1-0 van Vroomshoopse Boys. De achterstand van ESA bedraagt 5 punten. Bovendien heeft Sparta Enschede de inhaalwedstrijd tegen SVVN nog te goed. Dat duel wordt maandag gespeeld.

Uitslagen Tweede klasse H
ESA – OZC                               8-1
AVW’66 – Gazelle Nieuwland   2-4
Sparta E. – Vroomshoopse B    0-1
De Esch – Den Ham                 1-3
Drienerlo – Oranje Nassau       7-0
ASC’62 – Nieuwleusen SV        3-1
Enter Vooruit – SVVN               1-0


ESA – OZC werd gespeeld voor een volgepakte tribune. (Foto: Nico Kooij)