Tweede overwinning voor dames VDZ

11 september 2011 | Van onze AS-redactie

De dames van VDZ hebben in 1D na hun zege op RKHVV 2 ook hun tweede competitiewedstrijd gewonnen. Op sportpark ’t Cranevelt was de ploeg van trainer Han Toussaint met 3-0 te sterk voor Bavel.

In de eerste 20minuten was VDZ heer en meester. De druk op het doel van Bavel werd steeds groter en een treffer kon niet uitblijven. Die kwam er in de 19e minuut. Kiki Swanenburg scoorde 1-0. Na het doelpunt kreeg de verdediging van VDZ het zwaarder. De spitsen van de bezoekers werden steeds vaker gevonden via de lange bal. Keepster Woutske Hartholt van VDZ verrichtte in korte tijd 3 knappe reddingen. uit.
In de tweede helft pakte VDZ de draad weer op. In de 47e minuut kopte VDZ de bal tegen de paal en Eva Heijnen reageerde attent in de rebound: 2-0. De Arnhemse dames bleven het betere van het spel houden. Toch kwam Bavel tot nog 1 grote kans, maar Hartholt stond ook dit keer op de goede plek en haar reflex met de voet was perfect. In de 53e minuut werd Goretti Arends weggestuurd en verscheen oog in oog met de keeper. Ze schoot beheerst raak: 3-0. VDZ kreeg daarna nog enkel kansen, maar doelpunten vielen er niet meer.