Tweede helft hockeycompetitie zondag van start met mannentopper Upward – GHBS

29 februari 2024 | Van onze AS-redactie

Na een natte winter waarin de teams nog in diverse zaalcompetities actief zijn geweest, verplaatsen de hockeyers het strijdtoneel weer naar buiten. Zondag 3 maart spelen alle teams hun eerste wedstrijd in de tweede helft van hun respectievelijke competities. Hoe doen de teams uit de Arnhemse regio het en waar liggen de uitdagingen?

De vrouwen van Upward spelen in de 1e klasse D en houden nog net twee teams onder zich op de ranglijst. Coach Ard van Anken zal zijn team van een benarde tiende plek omhoog moeten stuwen om uit de degradatiezone te blijven. Zondag trappen ze thuis af tegen de nummer drie, GHBS uit Groningen.

In diezelfde bus uit Groningen stappen ook de mannen van GHBS, want zij spelen in de “zes punten wedstrijd”  tegen de mannen van Upward: de nummer 1 tegen de nummer 2 in de 1e klasse D. Upward kan bij winst aansluiting en zicht houden op een eventueel kampioenschap. Coach Daan Jongejan zal zijn ploeg dus meteen in dit eerste weekend scherp moeten krijgen.

De vrouwen van HCM komen uit in de tweede klasse D. Ze presteren onder leiding van trainer Luc van Amelsfort erg goed dit seizoen en staan op plek vier met slechts drie punten achterstand op koploper Apeldoorn. In de top staat het allemaal dicht bij elkaar en de tweede helft van het seizoen zal duidelijk worden wie mee gaat doen om het kampioenschap. De vrouwen starten dit weekend op het eigen sportpark aan de Drielsedijk tegen Leusden en willen erg graag drie punten bijschrijven.

Ook de mannen van HCM  presteren goed en doen mee om het kampioenschap in de 2e klasse C. Alleen Rosmalen staat met twee punten meer hoger op de ranglijst. Coach Pepijn van Schooten mag zondag aanstaande thuis starten tegen Maastricht dat veel lager geklasseerd is.  

Op Sportpark Beekhuizen moeten zowel de mannen als de vrouwen van Arnhem stevig aan de bak. De vrouwen spelen in dezelfde klasse als HCM, maar staan bijna onderaan de ranglijst met slechts één team onder hen. Daar moet dus echt uit een ander vaatje getapt worden willen ze in deze tweede klasse blijven hockeyen. Zondag mag de ploeg van coach Jamie Swiers aftrappen tegen de koploper Apeldoorn, een hele kluif.

De mannen van Arnhem spelen om lijfsbehoud in de 2e klasse D. Na promotie vorig seizoen staat Arnhem op een tiende plaats met tien punten. De marge uitbouwen ten opzichte van de twee teams onder hen zal de doelstelling zijn. Zondag spelen zij in Weesp tegen de nummer 2, voor coach Frank Vestering geen makkelijke opgave om hier met zijn ploeg punten weg te slepen….

Dit alles dus weer vanaf zondag 3 maart op alle hockeyvelden in Arnhem en omstreken.

* Foto boven: Coach Jamie Swiers van Arnhem instrueert zijn ploeg. (Achieffoto: ArnhemSports.nl)
* Klik hier voor het regionale sportprogramma van zaterdag 2 en zondag 3 maart 2024.