Twee teams AFC Arnhem kwartfinalist

14 april 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Hoofdklasser AFC Arnhem heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de Arnhem Cup. De ploeg van trainer Dennis van Beukering was op sportpark De Bakenhof te sterk voor thuisploeg SML: 1-2.

Arnhemia, uitkomend in de vijfde klasse van het zondagvoetbal, kon het thuis in een leuke wedstrijd niet redden tegen de zaterdagvoetballers van AFC Arnhem. De ploeg van trainer Pierre van den Berg verloor met 1-3. Dat betekent dat AFC Arnhem met twee teams is vertegenwoordigd in de kwartfinale.
Angeren – Duno werd dinsdag gespeeld op het terrein van Eendracht, omdat beide clubs niet beschikken over een lichtinstallatie. Duno won het duel op sportpark Over het Lange Water met 4-2. In de kwartfinale stuit Duno op RKHVV. De Huissense ploeg plaatste zich zonder te spelen bij de laatste acht. Tegenstander VDZ trok zich terug uit het toernooi omdat het door blessures geen elftal op de been kon brengen.

Ook Rheden plaatste zich voor de kwartfinale door een 2-0 zege op Arnhemse Boys. Mark Schmitz zette de thuisploeg in de 76e minuut op een 1-0 voorsprong, waarna Mauro Slutter de eindstand op 2-0 bepaalde. Het was een wedstrijd uit de eerste ronde, maar SC Oranje zich heeft teruggetrokken uit het toernooi, hoeft de ploeg van trainer Bram van Aken in de tweede ronde niet in actie te komen. Rheden treft in de eerste kwartfinale op dinsdag 28 april hoofdklasser AFC Arnhem.

Uitslagen Arnhem Cup
Eerste ronde

Rheden – Arnhemse Boys                     2-0

Tweede ronde
Dinsdag 14 april, 20.00 uur

SML – AFC Arnhem (zo)                        1-2
Arnhemia – AFC Arnhem (za)                1-3
Angeren – Duno D (terrein Eendracht)   2-4
Dinsdag 21 april
Westervoort – Elistha
Woensdag 22 april
SC Oranje (za) – AVW ’66
Dinsdag 28 april, 20.00 uur
winnaar Babberich-Spero – Bemmel
 

Programma kwartfinales
Dinsdag 28 april: Rheden – AFC Arnhem (zo)
Donderdag 30 april: winnaar Babberich-Spero – Bemmel
Donderdag 7 mei: AFC Arnhem (za) – winnaar Westervoort-Elistha
Dinsdag 12 mei: Duno D – RKHVV