Twee goals Gürbüz vellen Rheden

2 december 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Rheden heeft in de eerste klasse E niet kunnen stunten tegen Presikhaaf. Op het terrein aan de Ijsselsingel scoorde Esen Gürbüz tweemaal voor de bezoekers. De laatste treffer viel in blessuretijd en maakte het verlies voor Rheden extra zuur.

Na een 0-0 ruststand opende Esen Gürbüz een kwartier na rust de score voor de bezoekers: 0-1. Twintig minuten voor tijd kon Gürbüz het duel beslissen, toen van elf meter mocht aanleggen. Doelman Jeroen van Veen stopte echter de strafschop.
De toegekende strafschop was volgens John Farkas, assistent-trainer van Rheden, uiterst discutabel. “Uit een vrije trap werd de bal in de muur geschoten en Leroy Neumann zou de bal tegen zijn arm hebben gekregen”, vertelde Farkas, die even later ook Rheden-speler Jaimy Vahlkamp nog uit het veld zag worden gestuurd na een overtreding. “Maar we zijn met tien man blijven knokken en werden daar ook nog voor beloond.”
Aanvaller Rick Smeenk van Rheden ging in de voorlaatste minuut alleen op Presikhaaf-doelman Marc te Witt af, maar kwam bij het afwerken ten val. De arbiter legde de bal ook ditmaal op de stip. “Maar ook dit was geen strafschop”, zei Farkas. “Als het een overtreding zou zijn geweest, had Hesdy Suart ook een rode kaart moeten, hebben in plaats van de gele die hij nu kreeg.”
Rick Smeenk ging zelf achter de bal staan en maakte geen fout: 1-1. Het duel tussen Rheden en Presikhaaf leek in een gelijkspel te eindigen, maar vlak voor tijd kopte Esen Gürbüz voor de tweede keer raak: 1-2.
Presikhaaf staat na de zege derde met 23 punten uit 12 duels. De Arnhemse ploeg verloor voor het laatst op 23 september (Silvolde, 0-2) en is nu al acht wedstrijden ongeslagen. In die acht ontmoetingen pakte de ploeg van Dennis van Beukering 22 punten. Rheden heeft na 12 duels 14 punten en bivakkeert na een sterk begin in de degradatiezone.

Uitslagen Eerste klasse E
SC Enschede – Alverna           2-3
Rheden – Presikhaaf               1-2
Stevo – SDOUC                       4-3
Babberich/L – Achilles ’12      1-0
AWC – Bemmel                       7-2
Germania – TVC ’12                1-2
Silvolde – Glanerbrug              5-2