TV Beekhuizen ergert zich aan TOS

9 april 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De opening van het tennisseizoen is bijna letterlijk in het water gevallen. Bij het duel TV Beekhuizen – TOS Bergeijk, in de eerste klasse (004), werden slechts 3 partijen afgewerkt. De wedstrijd tussen het Oosterbeekse OTV en Bemmel (tweede klasse, 011) werd afgelast.

Arrjan Pastoors (foto) had het zondag op de baan van het fraai gelegen Velpse tennispark van TV Beekhuizen allerminst naar zijn zin. Het had veel te maken met de nederlaag van de speler van TV Beekhuizen tegen zijn opponent Gerard ter Woorst, maar nog meer met de omstandigheden waaronder hij zijn partij had moeten spelen.
“Ik heb anderhalve set in de regen moeten spelen”, vertelde Pastoors na zijn verlies in 2 sets (6-7, 4-6). “De ballen die ik sloeg kwamen niet door. Op deze trage baan tegen een ‘counterspeler’ kwamen de ballen die normaal al tegen het hek liggen, weer terug. Die zware ballen kregen te weinig snelheid en dat was niet in mijn voordeel.”
Pastoors had ook liever gezien dat de wedstrijd was afgelast en verplaatst naar Hemelvaart. “We hebben maar 3 partijen gespeeld en alledrie verloren, dus we moeten die andere 5 nu ook met Hemelvaart inhalen. We hebben van 10 uur tot half zeven ’s avonds op het tennispark gestaan. Om 12 uur hadden wij op buienradar al gezien dat het niets zou worden, maar onze tegenstander wilde door. Na de laatste wedstrijd moet je telkens weer 2 uur wachten. Wij wilden dat niet, de tegenstander wel. Irritante mensen waren het”, zei een getergde Pastoors.
Pastoors had wel een idee waarom de tegenstander door wilde gaan. “Daar lopen ook 2 Belgen. Die moeten ze geloof ik per dag betalen.”
Ook de enkelspelpartijen van Martine Dijkman (in 3 sets) en Annelie de Vries (on 2 sets) gingen verloren. Op Hemelvaartsdag wordt de wedstrijd tussen TV Beekhuizen en TOS Bergeijk uitgespeeld.