TV Beekhuizen dicht bij handhaving

23 mei 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Tennisvereniging Beekhuizen heeft een prima uitzicht op handhaving in de landelijke eerste klasse. De Velpse ploeg kreeg zondag in het duel met Amstelpark 4 (4-4) door blessureleed bij de opponent 2 punten cadeau.

“Dat zouden wel eens hele belangrijke punten kunnen zijn”, zei trainer-coach Kees Oostrom (foto) van TV Beekhuizen. “Maar we zijn er nog niet, want wij spelen zondag de laatste wedstrijd tegen kampioen Barneveld. Die ploeg geeft niets weg, dus we zullen ook afhankelijk zijn van de uitslagen van de andere wedstrijden.”
Uit de landelijke eerste klasse degraderen 2 ploegen. De voorsprong van Beekhuizen (22 punten) op Blauwe Reiger en Luck Raeck, de nummers 7 en 8, bedraagt 5 punten. Unicum (21 punten) en Meppel 2 (18 punten) staan ook nog onder Beekhuizen.
Het vierde team van Amstelpark kwam zondag met slechts 4 spelers naar Velp. “Een sterke ploeg, maar omdat ze maar met zijn vieren waren, moesten alle spelers 3 wedstrijden in actie komen en dat brak ze op”, zei Oostrom. “Eén van de spelers raakte al in de single geblesseerd en kon dus niet meer de heren dubbel en de mix spelen.”
Beekhuizen keek tegen een 4-1 achterstand aan, maar kon door winst in de supertiebreak in de mix van Arjan Pastoors en Miriam Westerink (6-4, 3-6, 7-6) en de 2 door opgaven cadeau gekregen punten toch nog een kostbaar gelijkspel uit het vuur slepen.
Het enkelspel bij de mannen leverde geen punten op. René Lepp verloor in 3 sets (7-5, 5-7, 4-6) van zijn opponent, maar was dicht bij een zege. Oostrom: “René had in de tweede set 2 matchpoints, maar benutte ze niet.”
Lennart van Campen, die de hele week ziek was geweest, speelde een prima partij, maar verloor in 2 sets: 5-7, 4-6.
Bij de dames kon Annelie de Vries door een schouderblessure niet in actie komen. Zij wordt daaraan in juni geopereerd. Myrthe Pelskamp had zondag tegen haar sterke tegenstander weinig in te brengen: 2-6, 2-6. Miriam Westerink stond in haar enkelspelpartij drieënhalf uur op de baan, maar het bleek niet voor niets: 7-5, 5-7, 6-4. Oostrom: “Miriam had in de tweede set last van een ‘dikke arm’, zoals wij dat noemen. Maar Miriam is mentaal heel sterk en pakte het in de beslissende set weer heel goed op.”
Het damesdubbel Miriam Westerink/Myrthe Pelskamp ging verloren (4-6, 2-6), maar uiteindelijk ontsnapte Beekhuizen door een ‘gelukje’ toch nog aan een nederlaag.
Beekhuizen is nog niet veilig, maar voor aanvang van het seizoen had Oostrom getekend voor het resultaat tot nu toe. “We draaien een goede competitie, 6 gespeeld, 2 gewonnen, 2 gelijk en 2 verloren. Maar het komt op zondag aan. Het wordt heel spannend”, aldus Oostrom.

Uitslagen eerste klasse (004)
Luck Raeck – Unicum              2-6
Barneveld – Meppel 2               7-1
OTV – Blauwe Reiger                6-2
Beekhuizen – Amstelpark 4    4-4

Stand
1. Barneveld               6-44
2. OTV                         6-30
3. Amstelpark 4         6-23
4. TV Beekhuizen       6-22
5. Unicum                   6-21
6. Meppel 2                 6-18
7. Blauwe Reiger         6-17
8. Luck Raeck             6-17 

Programma 29 mei (laatste speeldag)
Blauwe Reiger – Unicum
Luck Raeck – OTV
Meppel 2 – Amstelpark 4
TV Beekhuizen – Barneveld